Spøgelset vækker børnene

Den gamle stationsbygning i Tjæreby får jævnligt besøg af en nu afdød lokofører. Om natten vækker han familiens drenge og får dem til at gå i søvne.

Foto: Gregers Overvad

Kulde. En kold isende fornemmelse. En uforklarlig brise blæser i det nyisolerede køkken, som engang var ventesalen i stationsbygningen i Tjæreby ved Skælskør i Vestsjælland. Huset er hjemsøgt. Michael, 38, og Anita Kreutzer, 39, og deres tre sønner, 12-årige Oliver, Waldemar på 10 år og otteårige Alexander oplever mystiske ting i deres hjem.
- Drengene er blevet vækket på skift. Først var det Waldemar. Da han stoppede, begyndte Alexander. Det er taget til på det sidste, så det nu er hver nat og nogle gange to gange på en nat. Og det er altid mellem klokken 23.30 og klokken to, fortæller Anita. Clairvoyant Anne-Marie Østersø er blevet kaldt til den gamle stationsbygning for at forklare familien, hvad der sker i deres hus. Hun vil hjælpe spøgelset over på den anden side.
- Det er dig Anita, der tiltrækker dem, siger Anne-Marie og går en tur rundt i huset.

Hestens uhyggelige hemmelighed

Spøgelset i børneværelserne
- Jeg fornemmer noget i to værelser ovenpå. Det er en anderledes energi, end der ellers er i huset, siger Anne-Marie. Hun udpeger Alexander og Waldemars værelser.
- Det er ubehageligt, den måde Alexander vågner på. Han er slet ikke sig selv, og han husker ingenting bagefter. Han rejser sig op og går nedenunder. Han er meget usammenhængende og tager mærkeligt tøj på, nogle gange regnfrakken. Og tit er han aggressiv og slår ud efter os, fortæller Michael.
Anne-Marie fornemmer pludselig en mand, der render rundt med en cigaret hele tiden. Huset tidligere ejer var lokofører, og hans kone var stationspasser. Manden døde i huset, og konen solgte det videre til Anita og Michael.
- Jeg får et tydeligt billede af en mand, der er død her i huset. En lille, cigaretrygende mand med meget lidt hår, brunt tøj og grove hænder. Han har sorte fingre og børster noget væk fra den ene kind, så han også bliver sort der, siger Anne-Marie og efterligner bevægelsen. Hun ved ikke, hvorfor han har sorte fingre, men hun fornemmer, at han stod op først på natten og gik i seng igen.
- Måske har han været oppe og fyre op i brændeovnen, så det ikke gik ud i løbet af natten, gætter Michael på og pointerer, at der faktisk stod en brændeovn på første sal.

LÆS OGSÅ: Søs Egelind fik en hilsen fra sin afdøde mor

Spøgelset hjælpes videre
- Alexander har fødselsdag samme dag som manden, siger Anne-Marie. Alexander har fødselsdag den 6. januar, og Waldemar har den 23. januar, så det kan være forklaringen på, at de begge er blevet vækket af manden.
- Jeg er løve, og jeg har altid lettere ved at komme i kontakt med andre løver, forklarer Anne-Marie. Hun går ind på drengeværelserne og beder en stille bøn og hjælper dermed den gamle mand over på den anden side.
- Hvis han slipper, kan I fornemme det. Det sker i løbet af et døgn, siger hun.
[email protected]

Emma blev en engel

TILBAGE TIL GALLERIET