Tak fordi jeg blev reddet

5-årige Silke blev begravet i murbrokker, da huset eksploderede

Familien Sandstrøm var netop blevet færdig med aftensmaden, da deres hus på Hundige Strandvej i Greve tirsdag i sidste uge pludselig eksploderede. Mens far Kasper, 34, og mor Camilla, 31, blev skubbet ud i haven af trykbølgen, blev deres femårige datter Silke begravet i murbrokkerne.
På et splitsekund var familiens hyggelige hjem forvandlet til en ruin, fuldstændig som var huset blevet ramt af et missil.

- Alt blev fuldstændig sort. Så blev det koldt. Og så var der stilhed. Jeg tænkte, nu slutter det. Sådan må det føles, hvis jorden en dag går under, fortæller Camilla, som selvfølgelig straks tænkte på sin datter.
- Alt var buldermørkt. Silke havde siddet ganske få meter fra os i køkkenet og set børnefjernsyn på computeren, da eksplosionen skete. Men der, hvor gulvet skulle være, var der nu bare murbrokker, fortæller Kasper.

Fra et sted i mørket kunne de skrækslagne forældre høre Silkes klare stemme: "Jeg er her."
- Vi kunne høre, at hun var bange, men hun græd ikke, husker Camilla. Brandmænd fra Falck-stationen i Greve var hurtigt fremme og kæmpede indædt for at grave Silke ud af dyngerne. Den lille pige lå begravet under murbrokkerne i et lille hulrum ved skorstenen. Det var vanskeligt, i sær fordi Silkes hånd sad fast. Det blev ikke bedre, da der pludselig opstod brand i det, der engang havde været husets kælder.

Den i familien, der var mest rolig gennem hele forløbet, var Silke. Den lille pige høstede i den grad brandmændenes respekt ved at være både klar og fattet i den halve time, gravearbejdet stod på. Hun var endda så høflig at takke de to brandfolk, da hun lidt efter kl. 20 blev båret ud af den rygende ruin.
Mirakuløst slap Silke med en forstuvet hånd og nogle hudafskrabninger.

- Det er simpelthen et mirakel. Der må være en eller anden højere magt, der har holdt hånden over os. At Silke er kommet igennem det her uden flere skrammer, det er et mirakel, siger Camilla.
Det er stadig ikke klarlagt, hvad eksplosionen skyldtes.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer syv.

[email protected]