Tak for gaverne Danmark

Seks-årige Lina fik et nyt dukkehus juleaften. Lige siden har hun ikke lavet andet end at lege med det.

Foto: Juditha Grigelyte

Det er svært at komme i kontakt med lille seks-årige Lina. Lige siden den lille kærlige pige juleaften fik lov at pakke gaven op med sit allerførste dukkehus nogensinde, har hun været opslugt af leg.

I timer kan hun sidde ved sit skrivebord og pludre med sig selv, alt imens hun koncentreret klæder sine dukker på og af, og ikke mindst fortæller dem om det dejlige dukkehjem, de har fået fra Danmark.

Se også: Video fra børnehjemmet i Litauen

- Jeg leger også nogle gange far og mor og børn, fortæller Lina sagte, mens hun holder sin pigedukke ind til kroppen og blidt vugger den, som var den et lille barn. Og så hvisker hun med et lille skævt smil:

Bedste jul i årevis
- Bare mor kunne se mine flotte gaver. Selvom Lina som resten af de 50 børn på børnehjemmet i Kybertai må undvære sin mor og far, så har den lille pige haft den bedste jul i årevis. Det, at nogen i et land så langt væk har tænkt på hende, har betydet utroligt meget, ligesom det gør det for resten af børnene.

På samtlige værelser på børnehjemmet har børnene pyntet deres senge med julegaverne fra Danmark. Ligesom de har lagt deres nye tøj fra indsamlingen smukt sammen i små bunker.

Selvom det nu er flere dage siden, det har været jul, har hjemmets personale bestemt, at julepynt og juletræer skal have lov at stå lidt endnu. Simpelthen fordi børnene skal have lov at nyde denne helt specielle jul længere tid end normalt.

Alt det, som børnene føler og tænker, udtrykker lederen af børnehjemmet, Aldona Vieraitiene, i disse ord: - Vi kan ikke takke Ude og Hjemmes læsere nok. De har givet vores børn en fantastisk juleaften med gaver og tøj, som de nu kan glæde sig over i lang tid. Vi sender alle vores varmeste og hjerteligste tanker, og tænker på, hvordan verden ville se ud, hvis alle var som jer.