Tvillinger født med hver deres hudfarve

Vi fik bare en af hver, siger tvillingernes mor 20-årige Hannah. Hun bliver hele tiden stoppet på gaden og må forklare, at hendes to piger med hver deres hudfarve skam er tvillinger.

De ligner hinanden, men deres hud har forskellig farve, og det samme gælder deres øjne.

På billederne er Anaya og Myla syv måneder gamle. De er født med blot to minutter imellem dem, men selv om de er klædt ens, sidder i samme tvillingevogn side om side og ligner hinanden, vil ingen tro på, at de virkelig er tvillinger. Familien bor i fra Baguley i Wythenshawe, England, og blot en lille tur ned til købmanden tager lang tid, fordi tvillingerne tiltrækker så meget opmærksomhed.

Pigernes mor, Hannah Yarker, har samme hudfarve og øjenfarve som Anaya, mens far 24-årige Kyle Armstrong har samme farver som Myla. At Anaya kunne blive lys som sin mor skyldes, at Kyle er mulat og dermed også bærer de lyse gener i sig.

Som tveæggede tvillinger havde Myla og Anaya hver sin moderkage og hver sit sæt gener fra forældrene. En forklaring, som forældrene Hannah og Kyle konstant er nød til at give, fordi folk har svært ved at tro på, at de to søde piger er tvillinger.

Læs også: 19 sæt tvillinger starter i skole

Parret havde selv talt om for sjov, at de kunne risikere at få en af hver farve, men det var først lige efter fødslen, det gik op for dem, at det var præcis, hvad de fik.

Som alle andre søskende er Myla og Anaya forskellige på andre områder også. Myla er stille og iagttagende, mens Anaya er eventyrslysten og hele tiden på farten. Den eneste bekymring, deres mor har, er, hvad der vil ske, når pigerne starter i skole. Hun håber, at de kan undgå alt for mange nysgerrige og dumme spørgsmål, som dem, familien hele tiden bliver mødt med.

Læs også: Bortadopterede tvillingepiger fandt hinanden på facebook.

Fakta om hudfarve og arvelighed:

Vores huds farve menes at være bestemt af syv forskellige gener, der arbejder sammen. Hvis en forælder er af blandet race vil hans sæd eller hendes æg indeholde gener for både mørke og lyse hudtoner. Det betyder at folk af blandet race med mørk hud og mørke øjne alligevel kan risikere at få børn, som er helt lyse.