Vågnede på bunden af åen

Alt efter temperament kan man mene, at Diana Thomsen fra Brande enten er ekstremt heldig eller vildt uheldig. Tre gange har hun været i trafikulykker, der var ved at koste hende livet.

Foto: Jørgen Ploug og private

Det er værst om natten, når 21-årige Diana Thomsen bliver vækket af det ene mareridt efter det andet. Hun kan ikke finde ro og ligger ofte søvnløs time efter time.

Hvis hun og kæresten har et vindue stående åbent i soveværelset i lejligheden i Brande, kan en let brise ind gennem vinduet sende hende psykisk tilbage til de frygtelige minutter, da hun i vand til halsen kæmpede for sit unge liv. Ofte vågner hun med et sæt og står ud ad sengen for at overbevise sig om, at hun er i live.

Taknemmelig for livet
Diana er heldigere end de fleste. Det ved hun og takker dagligt sin Gud og skaber for, at hun trods en stribe frygtelige ulykker stadig kan nyde tilværelsen i forhåbentlig mange år endnu. Tre gange har den bageruddannede pige snydt døden i trafikken. To gange på scooter er hun blevet kørt ned af en bil. Begge gange overlevede hun med mindre kvæstelser og en forskrækkelse. Men tredje gang var det uhyre tæt på at gå helt galt.

En tidlig morgen for to uger siden, da hun var på vej på arbejde i et supermarked i Silkeborg, drønede hun i sin bil ud over en skrænt og havnede på bunden af en dyb og strømfyldt å i nærheden af Silkeborg.

Læs også: Miraklet på oceanet

Dørene var låste, og vinduerne kunne hun ikke få ned. "Nu dør du, Diana. Nu dør du", nåede hun at tænke, mens det kolde vand piblede ind overalt.

Vandet steg og steg
Diana er ikke nogen erfaren bilist. Hun har blot haft kørekort i et år, og først for fem måneder siden anskaffede hun sig den bil, som hun kørte galt med. Hun forlod hjemmet i Brande klokken tre om morgenen og begav sig i nattemørket imod Silkeborg. Hun husker, at hun kikkede på bilens ur klokken 3.28 og tænkte, at hun var en smule i tidsnød.

Hun var hverken træt eller uoplagt og har ingen ide om årsagen til ulykken. Hun husker, at hun pløjede gennem autoværnet og nogle vejskilte, og at bilen snurrede rundt. Herefter er hendes hukommelse sort som den grav, hun var så tæt på at havne i.

- Jeg ved ikke, om jeg blev slået bevidstløs. Men da jeg kom til mig selv, kikkede jeg mig omkring i bilen og tænkte: "Du er sluppet heldigt, Diana. Du er landet på en mark". Men det mørke omkring mig var ikke jord. Det var en å, og pludselig mærkede jeg noget koldt omkring fødderne. Det var vandet, der bare steg og steg, siger Diana.

Redningmandskab i færd med at bjærge Dianas bil

Den unge kvinde gik i panik. Hun skreg på hjælp og kunne ikke komme ud af bilen. Hun tænkte på sin familie og den kæreste, hun netop var flyttet sammen med.

Tusinde tanker fløj gennem hovedet på hende, og hun kunne overhovedet ikke tænke klart. Sekunder føltes som timer, og i løbet af kort tid sad hun i vand til halsen. Hun kunne ikke få døren op.

Uden at vide hvordan hun kom derom, befandt hun sig pludselig på bagsædet af bilen. Hun begyndte at lede efter sin pung, selv om det havde været mere logisk at bruge tiden og kræfterne på at redde livet.

Hjælpen kom i form af en af hendes arbejdskollager fra supermarkedet. Han ringede efter en ambulance, som kørte den chokerede og forslåede kvinde på hospitalet i Viborg. Herfra blev hun senere på dagen udskrevet.

Læs også: Mikkel er et mirakel

Tør ikke køre igen
Siden har Diana været sygemeldt. Hun har smerter overalt på kroppen, og specielt ryggen gør ondt. Men det er psykisk, at hun har det værst. Hun har ikke haft et roligt øjeblik siden dramaet i åen. Nu håber hun på, at en psykolog kan hjælpe hende tilbage til en normal tilværelse.

- Tre gange har jeg haft heldet med mig i trafikken. Men det er desværre som om, ulykkerne bliver værre og værre. Redderne på ulykkestedet har fortalt mig, at jeg har været ekstremt heldig.

Læs også: 5-årig redder lillebrors liv

Deltag i vores store sommerkonkurrence