Skæbner

Utroligt: Sort mor føder hvide børn

24. februar 2017 af Carsten Holst. Foto: Caters News/Polfoto
En 34-årig mor har to gange gjort det umulige - hun har født to hvide børn, selvom hun selv er sort.

Rekorder er til for at blive slået, og Catherine har én, som sandsynligvis kommer til at stå i mange år. Faktisk tvivler lægerne på, om præstationen nogensinde bliver overgået.

Den 34-årige farvede kvinde er nemlig den første i historien, der har født to hvide børn.

Lægerne har aldrig oplevet noget lignende, og deres eneste forklaring er, at Catherine har haft et såkaldt ”sovende, hvidt gen”, som hendes familie har båret videre fra generation til generation.

Spansk pensionist har født tvillinger

Først nu er dette hvide gen blevet udløst og har altså resulteret i Catherines hvide børn.

Tror hun er barnepige

– Folk spørger, om jeg er børnenes barnepige eller au pair, og når jeg fortæller, at jeg er deres mor, tror de fleste ikke på det, fortæller Catherine Howarth fra Milton Keynes lidt nord for London.

Hun er af nigeriansk afstamning, mens hendes mand, 37-årige Richard Howarth, er lige så hvid, som englændere nu engang har for vane at være.

I juni 2014 gjorde alle tilstedeværende på en fødestue på Milton Keynes Hospital nord for London store øjne, da Jonas blev født.

Tvillinger født med 5 ugers mellemrum

Drengen har lys hud og blå øjne, hvilket man slet ikke kunne få til at passe med hans mors afrikanske udseende. Chancerne for, at det kunne ske, var efter lægernes opfattelse én til ufatteligt mange millioner.

Gjorde det igen

At det ville ske endnu en gang, nemlig at Catherines andet barn også var lys i huden, anså man for at være helt uden for statistisk beregning, grænsende til det umulige.

Men ikke desto kom en lille, hvid pige til verden i marts 2016, da Catherine fødte sit andet barn, Sophia, på University College Hospital i London.

Heller ikke denne gang havde lægerne oplevet noget lignende, selv om de kendte til Sophias storebror – de havde end ikke hørt om, at det skulle være sket et andet sted.

Derfor sendte lægerne en forespørgsel til hospitaler i hele verden, men fik ingen tilkendegivelser.

Efterspurgte modeller

Da storebror Jonas var et par måneder gammel, blev hans forældre kontaktet af flere modelbureauer, som ville have det lille fænomen i deres stald. Det samme skete med Sophia, og nu er begge børn modeller.

Vildt: Hun har født 3 sæt tvillinger på 26 måneder

Børnenes blege hud, blå øjne og lyse afrohår er unikt, og de er meget efterspurgte til modelopgaver.

Efter fødslerne har Catherine gransket sin slægt, men har endnu ikke sporet det hvide gen. Lægerne mener, at hvis det skal lykkes, skal hele hendes familie flere generationer tilbage gennem dna-test.

Alternativet er, at Catherine og Richard affinder sig med forklaringen om, at naturens gang bare har spillet dem et puds. Og det vigtigste for dem er da også, at børnene er sunde og raske.

Måske et tredje barn

Det tog lidt tid for Catherine at vænne sig til at blive stoppet på gaden, når hun går tur med sine børn. De fleste er dog blot nysgerrige, flinke og søde, og alle bliver forbløffede over, at hun er Sophia og Jonas’ biologiske mor.

Tvillinger født med hver deres hudfarve 

Parret vil ikke afvise, at de skal have et barn mere, og i givet fald bliver det spændende at se, om Catherine endnu en gang skal slå sin egen rekord.

Lægerne mener, at det er umuligt, men den farvede mor med de hvide børn har før overrasket, så måske gør hun det igen med sit tredje barn.

20 myter om barnets køn:

20 myter om barnets køn

Sponsoreret indhold