Skæbner

Vandt millioner og begik selvmord

4. maj 2015 Carsten Holst
polfoto
Helen Ford var lykkelig, da hun vandt den store gevinst i et lotteri. Men pengene var ikke vejen til et liv uden problemer. Tværtimod gjorde millionerne hende ensom og deprimeret. Til sidst begik hun selvmord.
Helen Ford var lykkelig, da hun vandt 5 millioner kroner.
Helen Ford var lykkelig, da hun vandt 5 millioner kroner.

Penge er ikke alt. Man kan købe mange oplevelser og meget sjovt for dem, men livets virkelige værdier er ikke til salg for mammon. Det er 54-årige Helen Ford fra byen Penarth i Wales et tragisk bevis på.

Helen vandt mange millioner i et lotteri, og pengene gav hende økonomisk sikkerhed og tryghed. Men et godt helbred kunne formuen ikke give hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Som ung fik hun stillet diagnosen maniodepressiv, og med årene tog sygdommen til i styrke. Da hun vandt over 5 mio. danske kroner på et skrabelod i september 2003, var Helen og alle hende bekendte overbeviste om, at pengene ville lette hendes besværlighed med lavt selvværd og depression.

Men der skete det modsatte, og for ikke længe siden tog den 54-årige mangemillionær sit liv.

Kørt ned af godstog

Hun blev kørt ned af et godstog ikke langt fra hendes hjem. Selv om hendes død i politimæssig forstand blev kategoriseret som en ulykke er alle overbeviste om, at der var tale om et selvmord. På trods af sine mange penge magtede Helen nemlig ikke at finde lykken i livet. Inden sin død gav hun et interview til en lokal avis. Her sagde hun blandt andet:

- Folk tror, at penge er vejen til evig lykke. Men penge kan ikke give dig et godt helbred eller glæde i hverdagen. Min store gevinst i lotteriet gav mig økonomisk tryghed, og jeg kunne give mig selv oplevelser, som jeg tidligere ikke havde råd til.

Læs også: 12-årige Robin begik selvmord

Mangemillionæren fortalte avisen om sin sygdom, sin depression, sin ensomhed og om sin kamp for at finde lykken i livet. Hun sagde blandt andet:

- Folk tror, at hvis de vinder 100 millioner i et lotteri, så er alle verdens problemer løst. Sådan er det ikke. Penge er ikke det vigtigste i livet, og det synes jeg, at folk skal vide og huske på. Jeg ville gerne undvære alle mine penge, hvis jeg f.eks. kunne bytte dem for et godt helbred og en lykkelig hverdag. Men sådan fungerer tingene ikke.

Var ikke selvmordstruet

Helen Ford kom storsmilende på forsiden af mange engelske aviser, da hun i september 2003 på et skrabelod vandt den helt store gevinst, nemlig 500.000 engelske pund, svarende til mere end 5 mio. danske kroner. Den tidligere balletdanser fortalte om sine planer og om de mange rejser, hun ville ud på. ”Jeg glæder mig til at gøre alle de ting, som jeg har drømt om hele livet”, sagde hun.

Læs også: Blev millionær på sin fødselsdag

Men Helen Fords mentale sygdom kunne pengene ikke få has på. Psykiatrisk overlæge Martyn Davies fra hospitalet i Cardiff oplyser, at Helen Ford var i behandling på det tidspunkt, hun døde. Fra hospitalets side havde man tilbudt hende at bo på et center, hvor plejepersonale kunne tilse hende døgnet rundt. Men Helen Ford ville hellere bo alene i den lejlighed, hun havde købt for nogle af sine millioner.

Pengene går til forskning

Overlægen oplyser, at Helen Ford i perioder var ensom og fortvivlet, men at de værste symptomer kunne holdes nede med medicin. Man havde fra hospitalets side ikke indtryk af, at Helen Ford var selvmordstruet. Hun levede alene, og nåede aldrig at blive gift.

I sit testamente har Helen Ford besluttet, at de fleste af hendes millioner skal bruges til forskning i psykiatriske sygdomme.

Sponsoreret indhold