Vanvidsbilist skyder 4-årig pige i hovedet

Det endte i en frygtelig tragedie, da en far med sine to små børn i bilen i tirsdags blev chikaneret af en aggressiv bilist på motorvejen i Albuquerque, New Mexico. Da faderen dyttede og råbte, trak den 32-årig vanvidsbilist en pistol og skød vildt ind familiens bil. Familiens yngste, 4-årige Lilly, blev ramt i hovedet. Kort efter døde hun på hospitalet.

Selv de hærdede, amerikanske politifolk er chokerede. Hvordan kan et menneske være så afstumpet?

– Der var to børn i den bil, og så vælger det dyr at skyde, bare fordi de havde en kontrovers på motorvejen, siger Tanner Tixier, talsmand for Albuquerque Politi, til tv-stationen CNN.

– Sådan en forbrydelse er ikke til at forklare. Den burde aldrig være sket. Der er tale om fuldstændig ligegyldighed overfor menneskeliv, supplerer politichef Gorden Eden.

Det uhyggelige drama udspillede sig på motorvejen I-40, som løber tværs igennem Albuquerque tirsdag eftermiddag i denne uge.

LÆS OGSÅ: Mor til to dræbt i vanvidskørsel

 

Skar ham af

En far havde netop hentet sine to børn, 4-årige Lilly og hendes 7-årige storebror, fra skole i familiens pick-up truck. Børnene sad på bagsædet. Nu skulle de hjem og hygge sig.

På et tidspunkt forsøgte faderen at skifte bane, så han kunne komme af motorvejen. Men en hidsig bilist i en mørkerød Toyota med tonede ruder skar ham af og forhindrede ham på den måde i at nå afkørslen.

Det fik faderen til irriteret at dytte og råbe ad føreren i Toyotaen.

Det skulle han aldrig have gjort.

For føreren af Toyotaen – som senere viste sig at være en 32-årig mand ved navn Tony Torrez – kvitterede helt ufatteligt brutalt. Han sagtnede farten, så han kom til at køre ved siden af familien, og så trak han sin pistol og affyrede adskillige skud mod bilen.

 

Kæmpede forgæves

Mindst et af skuddene ramte 4-årige Lilly i hovedet.

Rædselsslagen fik faderen standset bilen i nødsporet, hvor han forsøgte at give sin blødende, lille pige førstehjælp. Andre bilister stoppede også for at hjælpe, og en af dem ringede til alarmcentralen.

To sygeplejersker nåede hurtigt frem og gjorde, hvad de kunne, indtil ambulancen kom og for fuld drøn kørte Lilly på hospitalet.

Men det var for sent. Den 4-årige pige var død.

– Forestil dig at stå der på motorvejen med dit eget barns liv i dine hænder. Det er noget, den far skal leve med resten af sit liv, lyder det rasende fra politichefen, som straks satte hele sin styrke ind på at fange morderen.

LÆS OGSÅ: Dræbte sin datters voldtægtsmand

 

Menneskejagt

På et pressemøde kort efter blev der udloddet en dusør på 25.000 dollars – ca. 165.000 kroner – for tip, der kunne føre til en anholdelse.

– Vi vil ikke stoppe eller sove, før han er fanget. Alle politibetjente i New Mexico leder efter det køretøj, lød det fra Gorden Eden på pressemødet.

Samtidig blev efterlysningsplakater med borgmesterens hjælp sat op overalt i byen.

Allerede dagen efter det tragiske mord, ringede en anonym borger ind med et tip, og så gik der ikke længe, før betjene kunne arrestere 32-årige Tony Torrez.

Onsdag aften kunne politiet udsende en pressemeddelelse, hvori der stod, at Torrez havde erkendt, at det var ham, der skød og dræbte den lille pige.

LÆS OGSÅ: Hjerteskærende appel fra mor til dræbt familie

 

Hidsig i trafikken

Tony Torrez sidder nu varetægtsfængslet.

Ifølge politiet skulle motivet for mordet være noget så banalt som ”road rage” – altså hidsighed i trafikken.

Bliver Torrez dømt, vil der heldigvis gå rigtig, rigtig længe, før han får lov at køre rundt på motorvejen igen – hvis overhovedet nogensinde!

Sikke et fjols.