Skæbner

Venner og kollegaer i chok: Albert Dyrlund døde alt for ung

11. august 2021 Af Anne Kristensen. Foto: Bo Lynge, Jesper Sunesen, Martin Høien og Thomas Laursen/ Aller Foto & Video.
En lysende stjerne inden for dansk underholdning er nu slukket. 28. juli styrtede Albert Dyrlund i døden fra toppen af et bjerg i det nordlige Italien.

Det skulle have været endnu en sjov og spændende dag i Albert Dyrlunds liv. Men vandreturen på bjergpasset Forcella Pana i Sydtyrol udviklede sig på et splitsekund til en tragedie, da den populære YouTube-stjerne mistede fodfæstet og faldt ud over en 200 meter høj klippe.

Albert var sammen med sin amerikanske ven Tucker Doss, da ulykken indtraf. De unge mænd havde bevæget sig ud på en stejl skrænt, som normalt ikke betrædes af turister, for at optage nye videoer til hver sin YouTube-kanal. Tucker stod med ryggen til, da han pludselig hørte Alberts skrig.

Da amerikaneren vendte sig om, kunne han forfærdet se sin ven glide ukontrolleret ned ad skrænten og ryge ud over klippen. Albert Dyrlund blev dræbt på stedet – blot 22 år gammel.

Nyheden om hans alt for tidlige død har naturligvis kastet familien ud i en ubeskrivelig sorg. Men også Alberts nærmeste venner og kolleger sidder tilbage med chok og forfærdelse over hans triste skæbne.

Realitystjernen Fie Laursen var en af Albert Dyrlunds bedste venner, og hun har stadig svært ved at begribe, at de nu aldrig skal dele flere gode stunder sammen. På sin Instagram-profil forsøger hun at sætte ord på tabet af sin elskede ven med disse ord, som Ude og Hjemme har fået lov til at gengive: – Jeg venter hvert sekund med tårer i øjnene på, at der er en, der ringer og siger, at det her er et mediestunt, du bare glemte at involvere mig i. Mit hjerte er knust i tusinde stykker. Jeg vil altid huske, forstå og respektere dig for det menneske, du viste mig igennem alle disse år. Nemlig en mand med alt for store drømme til et lille land. Vi delte samme tankegang. Drivkraft. Drømme. Flyv højt, A. Jeg håber, du kigger ned og ser, hvor mange der elskede dig. Kom tilbage, og lad mig give dig en lammer for verdens dårligste “prank”. Det føles uvirkeligt … For det var alt for tidligt, og du var slet ikke færdig. Tak for dansen, rejsen, venskabet. Tak for dig, hele Danmarks Albert.

Skuespilleren Sussi la Cour mødte Albert Dyrlund kort før hans død i forbindelse med optagelserne til en ny tv-serie, der efter planen bliver sendt i efteråret. Her nåede den unge YouTube-stjerne at gøre et stort indtryk på Sussi. På hans Facebook-side udtrykker hun sin dybe sorg over hans skæbne med følgende besked: – Kæreste sødeste Albert Dyrlund. Jeg arbejdede med dig på en ny komedieserie i juni måned i år. Det er ikke så længe siden! Jeg mødte dig for første gang, og vi havde alle en så sjov og smuk dag sammen. Du var så fint et ungt menneske! R.I.P., smukke Albert! Medfølelse og tanker til familien. Jeg kondolerer dybt!, skriver hun. Over for Ude og Hjemme uddyber Sussi sin store beundring for mennesket Albert Dyrlund og sin forfærdelse over hans død. – Så forfærdeligt! Jeg fik et chok, da jeg hørte det. Virkelig forfærdeligt. Jeg havde den sjoveste dag med Albert. Han havde virkelig talent for både skuespil og komik. Privat virkede han meget charmerende og imødekommende, siger hun.
Filmproducenten Regner Grasten lærte Albert Dyrlund at kende, da de i 2018 indspillede familiefilmen “Team Albert” med Dyrlund i hovedrollen. I et interview med Danmarks Radio fortæller Regner om sin glæde ved at omgås den unge Albert både professionelt og privat. – Han var et sindssygt godt menneske med et stort, stort hjerte. Og så var han faktisk også en fremragende skuespiller. Han er en af de bedste ungdomsskuespillere, vi har haft. Han er enormt intelligent. Eller var, desværre. Vi tippede, at han kunne blive en af de allerstørste kunstnere. Han var så bevidst om, hvad han gjorde, og de virkemidler, han brugte. Jeg er frygtelig ked af det. Det gør mig simpelt hen så ondt, siger instruktøren. I et andet interview med Filmmagasinet Ekko roser han også Albert Dyrlund til skyerne og sammenligner ham med Jarl Friis Mikkelsen. – Ligesom Jarl var Albert med sin krøllede hjerne altid foran publikum. Han var i stand til at give publikum noget, de ikke havde set før, men som de straks tog til sig.

Sponsoreret indhold