Skæbner

Vennerne holder mig oppe

16. december 2015 Karin Heurlin
To klassekammerater er trofast mødt op på hospitalet uge efter uge, mens 11-årige Jacob har været i behandling for knoglekræft

Da 11-årige Jacob blev ramt af knoglekræft for et halvt år siden, blev hans almindelige liv revet fra ham. I sin hospitalsseng skulle han ikke bare kæmpe mod sygdommen. Han skulle også kæmpe med savnet til alle sine klassekammerater og fodboldkampene i frikvarterene. Men heldigvis dukkede to klassekammerater op på kræftafdelingen. De to venner Magnus og Shahib er kommet trofast hver uge lige siden, og det har gjort en kæmpe forskel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vennernes besøg kan mærkes på Jacobs humør

Bubber har i denne uges Ude og hjemme mødt Jacob og hans familie, som midt sygdommen er lykkelige for vennerne, som blandt andet kommer på hospitalet for at få undervisning med Jacob.

Deres besøg kan altid mærkes på Jacobs humør.

- Jacob glæder sig altid til, at Magnus og Shahib kommer. Om de er her en time eller en hel skoledag, betyder ikke noget. Bare de er her. Han er en helt anden dreng, når de har været på besøg, siger Jacobs mor Betina, som føler en dyb taknemmelig, hver gang hun ser de to drenge troppe op på kræftafdelingen.

Følger med til blodprøver

- De gider være sammen med ham, uanset om han skal have taget blodprøver eller til fysioterapeut. De følger bare med helt naturligt, og det betyder alt. Det er guld værd at se Jacob lyse sådan op.

De to klassekammerater er udvalgt som ambassadører i projektet, Respekt, som arbejder for, at kræftsyge børn beholder en kontakt til deres normale hverdag. Den kontakt har opmuntret langt mere end selv det bedste spil på ipad’en.

Læs hele historien i Ude og Hjemme i denne uge.

Bubber møder i december fem børn, som alle blev revet væk fra deres normale barndom, da de fik kræft. Du kan læse deres historier i Ude og Hjemme, og se deres videoer her.

Børnene fortæller deres historier, fordi Bubber og Ude og hjemme samler ind til landets fire børnekræftafdelinger.

Tid og sted for juleindsamlingen

17. december

15.30 Kvickly, Ringsted

17.00 Kvickly, Slagelse

18.45 Kvickly, Næstved

18. december

15.00 Torvet, Nykøbing F

16.45 Torvet, Stege

18.00 Kvickly, Vordingborg

19. december

11.30 Torvet, Esbjerg

13.45 Kvickly, Brande

16.00 Kvickly, Skive

20. december

11.00 Kvickly, Ribe

12.30 Postgården, Holsted

14.30 Tarup Centret, Odense NV

16.00 Kvickly, Odense C

I hver eneste by kan du desuden byde på tre smarte gaver fra OBH Nordica:

Et vaffeljern til en værdi af 499,95 kr., en Quick Burger, der laver burgere på under tre minutter til 499,95 kr. og et piskeris med stegetermometer til en værdi af 299,95 kr.

Så bliver det spændende at se, hvor mange penge Bubber kan få for disse effekter.

Læs også: Bubber gav 256.000 kr. til kræftramte børn

Støt med mobilen

Hvis du har Swipp, kan du bidrage til indsamlingen med din smartphone.

Kontonummere er 2424.

Sponsoreret indhold