Skæbner

Verdens mindste pige er nu 5 år

7. februar 2017 Louise Soegaard
Charlotte er verdens mindste pige med sine blot 68 cm og en vægt som en nyfødt.

Da Charlotte kom til verden for fem år siden, mente lægerne, at hun ikke ville nå at opleve sin 1 års fødselsdag. Men den lille bitte pige skulle vise sig at have en meget stor vilje til at leve, og hvad hun mangler i størrelsen, kommer hun efter med sin personlighed.

Verdens mindste pige trodsede lægernes dødsdom

Charlottes søstre sørger for, at Charlotte oplever alt det, som en normal femårig pige ville opleve. De går dog ture med hende i klapvogn, fordi Charlotte er så lille, at hun ville blive alt for udmattet af at følge med sine søstre. Men Charlotte har ikke andre motoriske udfordringer end sin størrelse. Lægerne er imponerede over Charlottes helbred.

Hun vejede kun 305 g, da hun blev født. Se verdens mindste baby.

Da hun blev født, havde lægerne svært ved at give den lille pige en diagnose. Charlotte har det, man kalder, premordial dwarfism, og der er kun født ganske få mennesker med den type dværgvækst.

Emmas mor husker, at Charlotte mest af alt lignede en flået kanin.

Skrøbelig som en porcelænsdukke

-Hun var så skrøbelig. Jeg så kun hendes ansigt, for lægerne havde svøbt hende, så hun ikke blev for kold, fortæller Emma Newman.

Jeg fik det forkerte barn med hjem

Som Charlotte blev ældre, stod det klart, at hun ikke rigtig blev større.

-Hun minder om en porcelænsdukke og hun er ikke større end en baby. Folk kalder hende stadig baby Charlotte, og det kan godt gøre mig lidt irriteret. Hun er jo fem år, siger Emma.

Til spørgsmålet om, hvad Charlotte tilføjer familien, svarer Emma med tårer i øjnene.

-Hun gør vores familie fuldendt. Hun er bare sådan et sprudlende og dejligt barn.

Se Charlotte og hendes familie i videoen øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold