Skæbner

Verdensberømt delfin skabte glæde hos syg lille pige

30. juni 2015 af Marianne Knudsen
Polfoto
Syv-årige Grace er hårdt ramt af en sjælden hjernetumor, men glemte for nylig sin svære sygdom for en stund, da hun kom helt tæt på den kendte delfin Winther.
grace white møder delfinen winther

Det var et helt specielt møde mellem den verdensberømte delfin Winther og den lille pige Grace, da de for første gang hilste på hinanden i Clearwater Marine Aquarium i Clearwater, Florida. Den syv-årige pige var med det samme vild med Winther, der kærligt svømmede langs bassinets kant, så Grace kunne ae den.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Besøget var en fødselsdagsgave fra Graces familie, der ønskede at give deres elskede pige en helt speciel gave. For dette år har ikke været nemt for Grace.

grace møder winther
Polfoto

Læs også: Find en donor til vores datter

Faldt i kirken

Hun lider en sjælden hjernetumor, som familien opdagede, da hun pludselig faldt under en gudstjeneste i kirken.

- Det var et så voldsomt fald, at hun måtte køres på hospitalet, fortæller Graces far, Scott White.

Men han og Graces mor var på ingen måde forberedte på det, lægerne kort efter kunne fortælle dem. Lægerne opdagede nemlig under en skanning, at hun har en sjælden hjernetumor, der hedder DIPG, og som er en form for børnecancer, som kun 10 procent overlever inden for et år, diagnosen er stillet.

- Man håber og beder, siger Graces far stille.

Læs også: Jeg troede jeg skulle dø

Skræddersyet haleprotese

Mødet med delfinen gav Grace lidt mere end håb. For hun har set filmen om Winther flere gange. Winther var to måneder gammel, da den blev fundet uden for Floridas kyst i 2005. Den var fanget i en krabbefælde, og skaderne betød, at man var nødt til at amputere dens hale. Takket være en opfinder fik delfinen en skræddersyet haleprotese og dermed livsmodet tilbage. I dag er den til stor inspiration for mennesker.

Også Grace, siger hendes far.

- Det var uden tvivl inspirerende for hende at se Winther svømme rundt foran hende. Hun ved det måske ikke helt selv, men jeg tror, at mødet ubevidst giver hende et styrke til at kæmpe videre. Hun har brug kræfter til at bevare sit smukke smil og uskyldighed. Hun er vores vidunderlige datter, siger Graces mor, Amy White.

Lige nu gennemgår Grace medicinsk behandling ved siden af kemoterapien, som hun får en gang om ugen.

Ønsker man at hjælpe Grace økonomisk til research af hendes sjældne tumor, kan man læse mere på hendes hjemmeside her:

http://www.operationgracewhite.com

Sponsoreret indhold