Skæbner

Vi blev kærester igen efter 23 års adskillelse

23. februar 2017 af Maria Rundgren Zaitzewsky
Foto: Jenifer Glans
Som helt unge mødtes Nora og Mats på en rygsækferie i Thailand og blev smaskforelskede. Da de skiltes, lovede de hinanden at ses igen, men der kom til at gå 23 år, før det lykkedes.

Året var 1988, og 22-årige Mats var netop kommet til festen på paradisstranden på øen Koh Samui, da han lagde mærke til en sød, blond pige.

Hun var ligesom han på backpackertur i Thailand med nogle venner, og da de begyndte at tale sammen, opdagede de, at de havde meget til fælles trods forskellig baggrund og kultur.

Fejl på Facebook: Nu er dette par gift

Mats kom fra en forstad til Stockholm og var ikke særligt berejst, mens 20-årige Nora var vokset op i et udpræget intellektuelt miljø i det nordlige Californien. Men det var, som om de altid havde kendt hinanden.

Dybt forelskede

De kunne tale om alt, og deres samtaler blev hurtigt dybe. Tiltrækningen var umiddelbar og var snarere baseret på, at de følte sig som sjælevenner end på deres udseende. I løbet af de uger blev Mats og Nora dybt forelskede.

De var som skabt for hinanden, så godt gik de i spænd, og så lykkelige var de. Men det forstod de ikke lige på det tidspunkt. Mats ler og ryster på hovedet.

Uventet kærlighed: Kæledyrsannonce bragte os sammen

– Vi var unge og uerfarne. Hvordan ved man, at det er ens livs store kærlighed, man lige har mødt? Men vi følte begge, at vi havde noget helt specielt sammen, siger han, og Nora smiler samtykkende.

Forbudte tanker

Efter hjemkomsten til hvert deres respektive land skrev de sammen og sendte bøger til hinanden. Men med tiden ebbede kontakten ud. Livet gik videre på hver sin side af Atlanten. Og begge fik nye kærester og familie.

– Jeg havde et godt ægteskab. Men jeg tænkte ofte på Mats, og 10 år efter Thailandsturen huskede jeg vores løfte om at ses igen. Det var selvfølgelig bare en smuk fantasi, men jeg kunne ikke lade være med at spørge mig selv, om jeg måske havde giftet migmed den forkerte mand. Burde jeg i stedet for have været gift med fyren på stranden? Mats lod mig få et glimt af den store kærlighed, og det var magisk, siger Nora og tilføjer, at tankerne om Mats føltes forbudte, fordi hun var gift, så hun skød dem fra sig.

Galleri: De sødeste frierier

Hjemme i Sverige tænkte Mats også en hel del på Nora. Hvis Californien blev nævnt i en eller anden forbindelse, blev han mindet om hende, og om hvad der kunne være kommet ud af det, hvis de var fortsat sammen.

Søgte på nettet

Nora kunne dog ikke slippe tanken om, at hun måtte forsøge at finde ud af, hvordan Mats havde det nu 10 år efter rejsen. Nysgerrig og fuld af forventning begyndte hun at søge på nettet.

Mats hed Andersson til efternavn, da han var ung, og Nora fandt snart en Mats Andersson med en mailadresse. Hun skrev – og fik svar. Men nej, det var ikke ham.

Men fyren her kendte en anden Mats Andersson, som havde skiftet efternavn til Qwarfordt, og som passede på Noras beskrivelse. Kunne det mon være ham?

Disse navne har størst chance for at blive gift i 2017

Stemmen fra fortiden

Hun fik hans telefonnummer og ringede ham op. Nervøs og med sommerfugle i maven.

– Et helt usandsynligt held. Det var som om, det var meningen, at Nora skulle finde mig, siger Mats, som blev helt befippet, da han hørte en velkendt stemme fra fortiden i røret.

– Det føltes underligt, spændende og vidunderligt på samme tid. Det vakte en masse følelser i mig, som jeg ikke rigtigt kunne håndtere. Jeg var jo gift.

I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 22. februar 2017, kan du læse hele historien om, hvordan Nora og Mats til sidst endte sammen alligevel.

Fandt hinanden efter 23 år

Sponsoreret indhold