Skæbner

Vi vil lave julepynt til børnene

15. december 2010 af Lennart Schønberg
0A på Broskolen i Korsør har lavet julepynt til børnene i Litauen.
Foto: Gregers Overvad
Foto: Gregers Overvad

Ude og Hjemmes indsamling til de fattige og forældreløse børn på børnehjemmet i Kybartai i Litauen er ikke kun gået ind i hjertet på voksne, der til dags dato har samlet ind i stor stil i hele landet.

Da børnene i 0A på Broskolen i Korsør via deres lærerinde, 60-årige Kirsten Rasmussen hørte om børnene i Litauen, syntes de straks rigtigt godt om ideen om selv at hjælpe med til at give de Litauiske børn en god jul.

- Ja, da børnene så det primitive, upyntede juletræ, der var stillet op på børnehjemmet, syntes de straks, at vi skulle gå i gang med at lave julepynt. De syntes simpelthen, det var så synd, at børnehjemmets børn ikke engang havde et ordentligt juletræ, de kunne samles om juleaften. Så vi har afsat et par dage til at klistre og klippe, fortæller Kirsten, da Ude og Hjemme besøger Broskolen.

I et rigtigt hyggeligt klasseværelse, hvor væggene er prydet med børnenes tegninger og også Ude og Hjemmes artikler fra Litauen, sidder de 22 børn fuldt koncentrerede og klipper julehjerter, nissemænd, nissekoner og engle.

Børnene har smuk julemusik til arbejdet, alt imens de pludrer løs om, hvordan de også hygger op til julen derhjemme sammen med far og mor. Et af de børn, der er fuldt koncentreret om klippearbejdet, er Annela på 6 år.

- Er min engel ikke smuk? spørger hun, og viser den til veninden, Olivia, der er i gang med en julemand.

En gyngehest
Thor på 6 år sidder lige overfor, og han fortæller stolt om, hvordan han og hans mor også har samlet ind til børnene derhjemme.

- Vi har fået mange ting til dem. Bamser, et stort dukkehus og også noget tøj. Og så en gyngehest, fortæller den lille smilende purk, der selv er i gang med at klippe et julehjerte.

Thors mor, Mille Kaas, er kommet på besøg i klassen i dag, og hun er én af de mange, der har hjulpet med at organisere et indsamlingssted på Sjælland.

- Ja, det har været fantastisk at opleve hvor mange mennesker, der deltager i denne indsamling. Vi har modtaget gaver både fra private og virksomheder, og jeg glæder mig virkelig over, at børnene i Litauen får en rigtig god jul. Vi har haft en container til rådighed, og den er nu helt fyldt op med alle mulige, dejlige sager, fortæller Mille.

Ude og Hjemmes indsamling er nu stoppet, men i den kommende weekend drager vi til Litauen for at være med, når børnene modtager de mange dejlige julegaver fra Danmark.

Læs også: Børnenes skæbner satte hjælpen i gang

Sponsoreret indhold