Skæbner

Vibeke forlod sin syge mand

5. februar 2015 af Makn
TV2
Vibeke forlod sin mand, da han blev syg af sklerose - efter 13 års ægteskab og blot to år efter fødslen af deres andet barn.
Vibeke Ulsø Vendelbo og Jens Filtenborg i tv-studie

Vibeke og Jens havde ved alteret lovet hinanden, at de ville være sammen i medgang og modgang. Men da Jens nogle år senere blev syg af sklerose, fik Vibeke svært ved at holde sit løfte. Selv om parret havde været gift i 13 år og fået to døtre sammen, valgte hun til sidst at forlade sin syge mand. Livet var blevet for hårdt - ikke kun for Jens - men også for Vibeke, der følte sig presset over at se på, at den mand hun elskede, blev mere og mere syg. Jens var ikke længere den mand, som hun forelskede sig i, da de mødtes første gang.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det fortalte Vibeke Ulsø Vendelbo i Go' Aften Danmark på TV2, hvor også Jens Filtenborg var med.

Læs også: Mette fik sklerose, mens hun var gravid

Ingen hjælp af kommunen

Parret mødte hinaden i 1997 og bare 3 år senere fik Jens konstateret sklerose. Men parret ville hinanden og blev også forældre til to piger. Som tiden gik, blev hverdagen dog sværere. Vibeke forsøgte at få hjælp fra kommunen i form af en støttepædagog, men fik den ikke.

- Jeg tog mere og mere ansvar i vores forhold, og jeg krævede heller ikke så meget af Jens. Men han kunne ikke være sammen med pigerne som en almindelig far kunne, fortalte Vibeke blandt andet i tv-programmet.

Læs også: Jeg er for syg til mine børn

Sindssyg dårlig samvittighed

Til sidst valgte hun at forlade Jens. En belutning, der tog hårdt på ham. Vibeke havde også sindssyg dårlig samvittighed, og nogle pegede fingre af hende og sagde, at det kunne hun da ikke gøre.

- Men hvis jeg skulle redde mig selv, vores piger - og egentlig også Jens - så var jeg nødt til at tage det skridt. Og det kan vi begge to godt se i dag, sagde Vibeke.

I dag er det fem år siden, og parret har det godt hver især.

Vibeke er gift med en ny mand, og også Jens har fundet en ny kærlighed.

- Nu hvor vi er kommet over det efter så lang tid, kan jeg godt se, at det var det bedste. Jeg har fundet en dejlig kæreste, som jeg bor sammen med. Hun fandt mig efter jeg var blevet syg, så hun vidste, hvad hun gik ind til, fortalte Jens Filtenborg i TV2-programmet.

Sponsoreret indhold