Skæbner

VIDEO: En fars tak til børnelæge: Du skal føre min datter op ad kirkegulvet

3. december 2014 af Søren Johannesen, foto: YouTube
Da 4-årige Chloe Williams juleaften for fem år siden fik konstateret en hjernetumor, spurgte hende far lægen, om han nogensinde ville kunne føre datteren op ad kirkegulvet. Lægen svarede, at han ville gøre alt for, at Chloe ville overleve. Og det gjorde hun heldigvis. Nu har Chloes far besluttet, at når Chloe en dag skal giftes, skal det være lægen, der fører hende op ad kirkegulvet. Se den rørende video herunder.
Takket være lægen reddede lille Chloe livet. Når hun en dag skal giftes, bliver det lægen, der skal føre hende op ad kirkegulvet.
Takket være lægen reddede lille Chloe livet. Når hun en dag skal giftes, bliver det lægen, der skal føre hende op ad kirkegulvet.

Selv om videoen er et par år gammel, spreder den sig lige nu med lynets hast på internettet. For det er simpelthen en så gribende historie, at man ikke kan undgå at blive rørt, når man ser den. Og da slet ikke her i julemåneden!

For det var på selveste juleaften i 2009, at Mark og Michelle Williams fik den værste besked, et forældrepar kan få.

LÆS OGSÅ: Rørende puddel-video går verden rundt

Yngste læge havde vagten

Deres lille datter Chloe, som dengang var 4 år, havde kastet op og havde desuden så ondt i hovedet, at de var kørt på hospitalet, Arnold Palmer Hospital, i byen Orlando i Florida, hvor de bor.

Lægen Alex Levy.

Fordi han var den yngste på holdet, var det lægen Alex Levy, der havde vagten juleaften, og han besluttede sig hurtigt for at scanne den lille pige. Det kunne jo være alvorligt. Og det var det, desværre.

LÆS OGSÅ: Se videoen der får dig til at holde vejret af skræk

Det viste sig, at Chloe havde en ondartet kræftsvulst i hjernen. Doktor Levy havde netop overbragt forældrene den frygtelige nyhed, da Chloes far sagde noget, den unge læge aldrig vil glemme:

Ville gøre alt

- Faderen spurgte mig, om han nogensinde ville kunne føre sin datter op ad kirkegulvet til hendes bryllup? Jeg svarede ham, at det vidste jeg ikke, men at vi ville gøre alt for, at det ville komme til at ske, fortæller Alex Levy i videoen, som er lavet i 2012 i samarbejde med Arnold Palmer Hospital.

Tre hjerneoperationer og 18 måneders kemoterapi senere kunne Chloe endelig erklæres cancer- og tumorfri.

Da var den unge læge, som virkelig havde involveret sig i sin unge patients kamp for livet, næsten lige så lykkelig, som Chloes forældre.

Højdepunktet

Kort før videoen blev optaget, bad Chloes far om at få en snak med doktor Levy. Mark forklarede, at han havde tænkt over tingene, og at han havde besluttet sig for alligevel ikke at ville føre Chloe op ad kirkegulvet - i stedet ville han bede lægen om at gøre det, som tak fordi han havde reddet Chloes liv.

LÆS OGSÅ: Se video hvor mor hører døde datters hjerte banke igen

Der er intet Alex Levy hellere vil.

- Når Mark en dag ringer, og beder mig føre Chloe op ad kirkegulvet til hendes bryllup, så vil jeg nok gå på pension bagefter. For jeg tror ikke, jeg nogensinde vil opnå noget højere end det, siger lægen i videoen.

Siden filmen blev optaget er Chloes cancer desværre kommet tilbage. Det skete sidste år og desuden i februar i år.

Rask igen

Men efter endnu en operation og en strålebehandling er det lykkedes at få bugt med tumoren igen.

Chloe kommer dog fortsat til tjek og efterbehandling på hospitalet hver anden uge, oplyser Geo Morales, som er kommunikationschef på Arnold Palmer Hospital.

Se den rørende video her:

Sponsoreret indhold