Skæbner

Video går verden rundt: Filmer de et spøgelse her?

7. juli 2016 Anne Kristensen
Foto: YouTube
En amerikansk far har lagt en video på sin Facebook-profil, som lige nu debatteres på sociale medier verden over. I videoen ser man en tom gynge bevæge sig meget unaturligt i forhold til vindforholdene og de andre gynger i nærheden. Men hvad er forklaringen?

Hvad der skulle have været en helt normal tur på legepladsen på Rhode Island, udviklede sig til en overnaturlig oplevelse for den amerikanske far Scotty Ri og hans tre børn.

I hvert fald hvis man skal tro Scotty Ri.

Jane Aamund: Jeg har set spøgelser

Han har lagt en video på sin Facebook-profil af oplevelsen, hvor man ser en tom gynge bevæge sig ustoppeligt frem og tilbage, mens de andre gynger i nærheden står stille.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vinden er ikke kraftig, hvilket de stillestående gynger også vidner om, så det er ikke helt klart, hvorfor denne ene gynge alligevel svinger kraftigt frem og tilbage.

Søs Egelind fik en hilsen fra sin afdøde mor

Ingen mennesker i nærheden

Gyngen bevæger sig faktisk præcist, som den ville gøre, hvad der sad nogen på den.

- Vi er lige ved legepladsen nu, men børnene vil ikke derhen mere, for se lige det her. Der er ingen vind, og ingen på gyngen, mens den bevæger sig. Se på de andre gynger. Der er ingen i nærheden, og det har stået på i omkring 2 minutter. Jeg laver ikke fis. Det er vanvittigt. I må ikke komme op på den gynge i dag, siger en målløs Scotty Ri til sine lige så målløse børn, mens han filmer.

Forsker forklarer det overnaturlige

Video set af over 5,7 mio.

Siden Scotty Ri lagde videoen på sin Facebook-profil den 1. juli er den gået verden rundt og er i skrivende stund blevet vist over 5,7 mio. gange.

På Youtube, hvor videoen også er uploaded, er den ligeledes blevet set tusindvis af gange. I kommentarfeltet er der dog delte meninger om, hvad fænomenet skyldes.

Jim Lyngvild forfølges af ånder

Bl.a. skriver brugeren Murri16: - Det ser ægte ud. Den gynge svinger alt for kraftigt. Hvis det var vinden, ville de andre gynger blæse rundt som vanvittige. Det samme gælder sandet og græsset i baggrunden.

RimZdk er uenig: - Helt ærligt.... Jeg er ked af at sige det. Men det er vinden… Gyngen har en større oveflade, så den bevæger sig mere mere end de andre… Beklager ’big guy’.

Døm selv her:

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læsernes overnaturlige oplevelser:

Læsernes overnaturlige oplevelser

Sponsoreret indhold