Skæbner

Video: Læge rørt til tårer over takkebrev fra 10-årig patient

2. december 2016 Anne Kristensen
Foto: Screendump
- Uden din hjælp ved jeg ikke, om jeg ville have været her i dag, skriver den 10-årige lungepatient Elle bl.a. til sin læge, som er dybt rørt, da han læser hendes takkebrev. Se det gribende øjeblik her.
cystisk fibrose

Elle Grace Morris fra byen Nantwich i England var blot 15 måneder gammel, da hun fik diagnosen cystisk fibrose. En kronisk sygdom, der langsomt nedbryder lungerne.

Siden er hun blevet tilset og behandlet af lægen Dr. Ravi Jayaram, og nu, i en alder af 10 år, følte hun det på sin plads at takke ham for hjælpen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Cystisk fibrose: Hulubulu-Lotte kæmpede til det sidste

Elle skrev derfor et aldeles gribende takkebrev til Ravi, og som man kan se i denne video, går hendes ord lige i hjertet på lægen:

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Uden din hjælp ved jeg ikke, om jeg ville have været her i dag, skriver Elle bl.a. i takkebrevet, som Ravi Jayaram læser i videoen, hvorefter han bryder sammen i tårer og krammer sin lille patient.

- Jeg skriver til julemanden og beder om nye lunger til dig, siger den dybt rørte læge med henvisning til, at Elle har hårdt brug for nogle nye lunger.

Nikoline har cystisk fibrose: Dør jeg på ventelisten?

Lægerne vurderer således, at det er bydende nødvendigt med en dobbelt lungetransplantation, hvis Elle vil gøre sig forhåbninger om at overleve efter jul.

Vil sætte fokus på cystisk fibrose

Videoen er lavet af organisationen Cystic Fibrosis Trust, som netop ønsker at sætte fokus på sygdommen og behovet for organdonation. Det var Elles eget initiativ at medvirke i videoen.

Barnestjerne har cystisk fibrose: Vil have aktiv dødshjælp

Det vækker naturligvis stor stolthed hos hendes mor, Becky:

- Hun er bare sådan en stærk og selvstændig person, Jeg ved, at det er subjektivt, fordi jeg er hendes mor, men hun klør bare på. Lægerne siger, at man ikke skulle tro, der var tale om den samme person, når man sammenligner hendes lægejournaler med, hvordan hun er i virkeligheden. De forventede, at hun sad i kørestol nu. Hun er blevet svagere de seneste måneder, men hun klarer sig over al forventning og går stadig i skole, selvom hendes lungefunktion kun er på 30 procent, siger Becky til Daily Mail.

Hun har også stor ros til Elles læge:

- Dr. Ravi er fantastisk. Hans gode humør holder altid Elles humør oppe. Han strækker sig meget længere, end man kan forvente af ham for at sikre sig, at hun har det godt, siger Elles mor.

Hulubulu-Lottes mand taler ud efter hendes død

Sponsoreret indhold