Skæbner

VIDEO: Se hvad der sker, når far danser for sine tvillinger

5. december 2014 af Søren Johannesen, foto: YouTube
Så bliver det vist ikke mere nuttet! En ung far danser for sine baby-tvillinger, som ligger på gulvet foran ham. De to små er øjensynligt helt opslugt af dansen, for straks giver de sig til at danse med. De kopierer simpelthen farmands bevægelser fuldstændig. Se den utrolige video herunder:
Det går lystigt for sig, når tvillingerne danser med far.
Det går lystigt for sig, når tvillingerne danser med far.

Selv om Vild med Dans sluttede i sidste uge, skal Ude og Hjemmes læsere denne december-fredag ikke snydes for et par utrolige dansetalenter! Og så er de endda ikke mere end nogle få måneder gamle.

På denne fem år gamle video, som for tiden spreder sig på de sociale medier i USA, viser en ung far, hvor dygtige hans tvillinge-babyer er.

LÆS OGSÅ: Se video af en fars tak til børnelæge, der reddede hans datters liv

Besynderlig dans

De to babyer ligger på gulvet og kigger opmærksomt på deres far, som har taget opstilling foran dem. Og så bryder han ellers ud i en - indrømmet - lidt besynderlig dans til noget - indrømmet - lidt besynderlig musik.

Hver gang musikken stopper, stopper faderen sin dans.

Og det utrolige er, at de små tvillinger på gulvet kopierer hans bevægelser fuldstændig!

Et redskab til læring

Ifølge avisen The San Francisco Globe er videoen med den nuttede dansefamilie et bevis på det, som forskerne kalder "babyers fremmeste lærings-værktøj", nemlig evnen til at imitere.

LÆS OGSÅ: Se video af børns reaktioner på deres mødres dårlige samvittighed

- Babyer er fantastisk dygtige til at se på mennesker, og er så at sige programmeret til at lære fra andre. Når babyer ser andre, aktiveres deres hjerner, forklarer Andrew Meltzoff, leder af University of Washingtons institut for læring og hjernevidenskab, til avisen.

Knytter sig til far

- Det har vist sig, at babyers hjerner er bygget op på en sådan måde, at de bliver direkte forbundet til andre mennesker, hvilket gør, at de imiterer og knytter sig socialt og følelsesmæssigt til de mennesker, de ser. Babyer kigger og ser sig selv, fortsætter hjerneforskeren.

Evnen til at imitere andre er altså nøglen til at udvikle sig og lære en stribe færdigheder.

Men alt det tænker disse to små babyer sikkert ikke over. De morer sig bare med farmand - og giver dermed os andre en god undskyldning for at trække på smålebåndet og sige: "Nåhr, hvor nuttet!"

Du kan se videoen med de dansende babyer herunder:

Sponsoreret indhold