Skæbner

Vokser Niels op i fattigdom

18. marts 2016 Morten Nøhr Mortensen
Gregers Kirdorf
Selvom Malene og Henning er blandt de fattigste i Danmark, så mærker deres 6-årige søn Niels ikke de trange kår. Tværtimod er det en familie med pænt overskud på den menneskelig konto, der byder indenfor i deres nye lejlighed ved Gellerupparken i Århus.
Malene og Henning hører til blandt de 10 procent fattigste i Danmark. De er dog i stand til at give deres seks-årige søn Niels en ubekymret og god opvækst. 
Malene og Henning hører til blandt de 10 procent fattigste i Danmark. De er dog i stand til at give deres seks-årige søn Niels en ubekymret og god opvækst.

Man mærker det med det samme. Her her hos 41-årige Malene Fill Thomsen og hendes mand, 57-årige Henning Bay Thomsen, er der hjerterum. Og selvom parret er blevet landskendt på fjernsyn som nogle af de fattigste 10 procent i Danmark, så står det også ligeså klart, at deres kæreste eje, sønnen Niels, aldrig har mærket, at midlerne til tider kan være sparsomme.

LÆS OGSÅ: Lotte så døden i øjnene

- Det kan godt være, at vi ikke har mange penge. Men vores søn føler ikke, at han mangler noget. Han er det vigtigste i vores liv, lyder det fra Malene, da Ude og Hjemme er på besøg.

Fik lammelser

Parret har i nu fire afsnit været med i DR-serien ”En vej – to verdener”, der sætter fokus på uligheden i Danmark. Ind mod centrum ligger de dyre villaer i Brabrand, men Malene og Flemming bor mere ydmygt på den fattige side af Hejredalsvej. Her ved Gellerupparken er det som en helt anden verden, og det karakteristiske blokbyggeri er da også udpeget som et af landets indvandrerghettoer. Her er rigtig mange på kontanthjælp - ligesom Malene. Henning har til gengæld lige fået førtidspension efter en blodprop, der gav ham alvorlige lammelser. Indtil for ganske nyligt har de boet i en lejlighed på 58 kvadratmeter. Soveværelset fungerede også som børneværelse for Niels. Og indimellem som kontor. Det var trangt.

Blev hurtigt rodet

- Så kunne det godt blive lidt rodet, og det havde Malene det nok lidt svært med. Der var jo altid fyldt med lego på sofabordet og legetøj overalt. Men altså! Jeg synes ikke, at det gør noget, at folk kan se, at Niels er en del af familien. Han skal jo også være her, fortæller Henning, der dog ikke lægger skjul på, at både hans og Malenes største ønske var at finde en ny lejlighed, så Niels kunne få sit eget værelse.

LÆS OGSÅ: Mai har aldrig kysset andre

Og det ønske er netop gået i opfyldelse.

Læs hele historien i Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 23. marts 2016.

Sponsoreret indhold