Skæbner

Vores døtre er født på magiske datoer

22. maj 2018 Af Susanne Stamming. Dansk bearbejdelse: Marianne Knudsen. Foto: Susanne Stamming.
Tre døtre, som bliver født den 5/5, 6/6 og 7/7. Er der blot tale om en tilfældighed, eller er der et budskab bag talmagien? Forældreparret Aki og Damir kan ikke helt lade være med at undre sig.

De har aldrig vundet i Lotto, men måske burde de spille noget mere. For de er tilsyneladende ret gode til at ramme nogle helt særlige tal, selv om sandsynligheden er meget lille.

Det unge par Anki og Damir fra Halmstad i det sydlige Sverige er nemlig forældre til tre skønne piger, der er kommet til verden på nogle helt specielle datoer. Ældste datter, Ella, kom til verden den 6/6 i 2009, og dengang tænkte de naturligvis ikke så meget over lige den dato. De var bare lykkelige over at være blevet forældre til en velskabt lille pige.

– Det var fantastisk at blive far, og jeg kan slet ikke huske, hvad jeg har brugt min tid på førhen, siger Damir, der oprindelig er fra Kroatien, men som 10-årig kom til en flygtningelejr i Sverige i 1994, og det var rent faktisk i den lejr, at han første gang hilste på Aki.

Læs også: Vanessa og Simon fandt hinanden efter 29 år: Donorbørn og søskende

Et tilfældigt møde

– Vi vidste bare, hvem hinanden var. Interessen for hinanden var der slet ikke, for vi var jo blot børn, husker Aki, der glemte alt om Damir, da hendes familie senere flyttede ud af lejren.

10 år senere mødtes de helt tilfældigt igen ved en fest og faldt i snak. Da de efterfølgende aftalte at ses igen, begyndte de langsomt at få følelser for hinanden, og efter et stykke tid blev de kærester.

Aki valgte at flytte nærmere Damir, der boede i Halmstad, men det varede ikke længe, før de besluttede sig for at bo sammen, for drømmen om at stifte familie var noget, de begge havde.

– Jeg kommer fra en stor familie, og jeg har altid ønsket mig at få børn i en tidlig alder. Også selv om mine fodboldkammerater mente, at mit liv ville stoppe, når jeg nu skulle gå hjemme og skifte bleer dagen lang, griner 33-årige Damir.

Se også: Janis har overnaturlige evner

Usædvanlige datoer

For livet stoppede på ingen måde, da han og Aki blev forældre til Ella. Heller ikke da de to år senere blev forældre til en lille pige.

– Livet begyndte egentlig først rigtig for os på det tidspunkt, siger Damir.

Thea blev født den 7/7, og i begyndelsen var det ikke en dato, som det nybagte forældrepar studsede over. Men det gjorde flere af deres venner, og sygeplejerskerne på barselsgangen kommenterede det også. Det var en usædvanlig tilfældighed.

I dag er både Ella og Thea to glade søstre med helt forskellige personligheder og interesser.

Ella elsker at danse, synge og optræde, mens Thea har helt andre interesser og drømmer om at blive læge, når hun bliver stor.

Begge er dog fuldstændig forgabt i deres lillesøster, der kom til verden sidste år.

Hvad er oddsene?

Aki var sat til at føde den 26/4, men jokede med, at det kunne være skægt at føde den 5/5.

– Hvad er lige oddsene for det, siger Anki, og Damir nikker med et smil.

For tiden gik, og Aki var ikke i nærheden af at føde den 26/4, først om aftenen den 4/5 begyndte Aki at få veer.

Under natten blev veerne kraftigere, så Damir og Aki kørte på hospitalet, og da klokken nu var 1.30, havde datoen ændret sig til5/5.

Det gik hurtigt præcis som med de andre to fødsler, og lidt i 4 blev Leah født.

Læs også: Sarah blev mast under hesten: Mine skytsengle reddede mig

Unikke talkombinationer

Dermed var Aki og Damir forældre til tre døtre født med næsten magiske fødselsdatoer. Formentlig de eneste søskende i verden.

– Når jeg lige tænker over det, er det da lidt underligt. Mange siger det samme, når de hører om det, siger Damir, der har funderet lidt over andre tal i deres liv.

– Mine fire sidste cifre i mit personnummer er f.eks. 7777. Mit nummer på min fodboldtrøje var 14, da jeg spillede som 14-årig. Der er flere kombinationer, og de fleste er bare sjove at tænke på. Men hvem ved, hvad det betyder? Uanset hvad har jeg i hvert fald fået tre piger, der er helt unikke, fastslår Damir.

Sponsoreret indhold