Skæbner

Wow. Verdens højeste mand møder verden laveste kvinde

10. februar 2018 Caroline Larsen
Modsætninger mødes. Og det må vi i den grad sige er tilfældet, da verdens højeste mand mødte verdens mindste kvinde. Der var næsten to meter til forskel. Se videoen her.

Hun gik ham kun til knæerne, da verdens mindste kvinde mødte verdens højeste mand til photoshoot foran pyramiderne i Egypten. Der er tale om verdens højeste mand, Sultan Kösen, der kommer fra Tyrkiet, og verdens mindste kvinde, 25-årige Jyoti Amge fra Indien. Det viser en video fra mediet Inside Edition.

Håber på flere turister

Der er næsten to meter til forskel, da Sultan Kösen strækker sig 2,56 meter op i vejret, mens Jyoti Amge blot er 60 centimeter høj. Derfor var det også noget af et syn, da de to stod ved siden af hinanden.

De var inviteret til landet af Det Egyptiske Turistråd, der satser på at genoplive landets turistindustri. De håber, at den øgede opmærksomhed kan tiltrække flere turister til landet.

Se også: Video: Kvinden med meter lange negle

To meter til forskel

Den tårnhøje Sultan Kösen er så høj, at han er nødt til at støtte sig til en stok for at holde balancen. Han har også vanskeligheder med at finde tøj, der passer. Der er dog ikke noget, der ligger til familien, da Sultan er den eneste i søskendeflokken med den enorme højde. Lægerne har forsøgt at fjerne en tumor, der er skyld i hans unormale højde. På trods af sin højde har han fundet kærligheden, da han i 2013 blev gift med sit livs kærlighed, en noget lavere syrisk kvinde.

Jyoti Amge vejer kun fem kilo, og vejer derfor ikke mere end en stor baby, som også er vant til at blive båret Hun er dog ikke helt uvant til opmærksomheden på hendes højde, da hun toner frem på tv-skærmene, når den amerikanske tv-serie American Horror Story har sendetid.

Læs også: Bubber blev rørt og glad efter ny rekord

Rekordindehavere siden 2011

Både Sultan Kösen og Jyoti Amge kan prale af at være rekordindehavere siden 2011. Det er dog ikke første gang, at Sultan Kösen mødes med en anden rekordindehaver. I 2014 stillede han op til billeder med verdens laveste mand i forbindelse med Guinness Rekordbogs 60 års jubilæum, hvor de to gav hinanden hånden foran blitzende kameraer.

Sponsoreret indhold