Onsdag, 8. september 2021 - 19:00 - Af: Anna Møller. Foto: Panthermedia og PR.
Guide: Tre “gør det selv”-bøger
Hobbyprojekter kan være mange ting: Skrivning, keramik, akvarelmaling eller at bage den perfekte kage. Ofte handler det om at finde det sted, hvor man både skaber noget – og samtidig slapper af.

Leder du efter inspiration til dit næste strikkeprojekt? Eller vil du vide, hvordan du selv kan hjælpe med at øge biodiversiteten i naturen?
Her får du en guide til tre gode “gør det selv”-bøger med inspiration til kreativitet og afslapning.
Galleri: Guide: Tre “gør det selv”-bøger


Strik
Lærke Bagger er kendt som en kontroversiel strikkekunstner, som man bl.a. har kunnet opleve sidste år i programserien “Modens mønsterbrydere” på DR. Hendes nye strikkebog, ”Lærke Bagger Strik”, er til dig, der nyder ikke at hæfte ender, at være kreativ med restegarn og improviseret og humoristisk i din måde at skabe strik på – og som søger ny inspiration fra en verdenskendt kunstner. Lærke Bagger begyndte selv at strikke som 8-årig, og bogen, der har mere end 55 tegnede illustrationer, er både til begyndere og til øvede med opskrifter på alt fra strømper, sweatre og pelse til en strikket gallakjole.
Lærke Bagger: “Lærke Bagger Strik”. Gyldendal, 399,95 kr


Tegning
Der er næsten intet så afslappende som at udfylde sort-hvid-tegninger med akvarelmaling, tuscher eller farveblyanter. Johanna Basfords male- og tegnebog ”Den hemmelige have” byder på et smukt eventyrland med detaljerige illustrationer inspireret af naturen omkring hendes hjem i det skotske højland. Bogen er både til børn og til voksne, og Johanna Basfords illustrationer er hypnotiserende som et mandala-billede med mange gemte naturdetaljer, man kan gå på opdagelse i. Alene eller med et barn eller barnebarn.
Johanna Basford: “Den hemmelige have”. Politikens Forlag, 119,95 kr.


Biodiversitet
I Mona Klippenberg og Michael Stoltzes ”Biodiversitet – sådan skaber vi en rigere natur” er der tips til, hvordan du selv kan øge biodiversiteten i din egen have eller mark, på områder rundt om børnehaven, skolen, idrætsforeningen eller på kommunale arealer. Samtidig er der fokus på de naturtyper, vi skal passe ekstra godt på: Skove, søer og vandhuller, vandløb, moser, ferske enge, overdrev, heder og kyster. Bogens 20 helt konkrete projekter handler bl.a. om at bevare gamle træer, vælge hjemmehørende planter, anlægge en blomstereng, spare på gødning, droppe gift og skabe en smuk sommerfuglehave.
Mona Klippenberg og Michael Stoltze: “Biodiversitet – sådan skaber vi en rigere natur”. Lindhardt og Ringhof, 299,95 kr.