Hvordan får jeg bedre økonomi?

Det spørgsmål stiller Jasper Ritz, der er journalist, far, gøgler - og dårlig til økonomi. I en ny podcast har han slået sig sammen med sin bankrådgiver, Pernille Oldgaard, der skal lære ham at få styr på pengene. Følg med på rejsen mod en bedre voksenøkonomi.

De er et særdeles umage par – bankrådgiveren og den selvstændige gøglertype, der handler tre gange om dagen og sejler rundt i moms og fradrag. Men ikke desto mindre er Jasper Ritz og Pernille Oldgaard makkerparret i en spritny podcast om voksenøkonomi.

Jasper Ritz har et CV fuld af titler - podcastvært, tv-vært, journalist, far og fuldtidsgøgler - men aller øverst står der: Dårlig til økonomi.

Det er ihvertfald den forestilling, han selv har.

– Jeg  er jo typen, der handler op til tre gange om dagen. Jeg kan finde på at gå ud om morgenen og handle til frokost, og så gå ud om eftermiddagen igen og handle ind til aftensmaden. Og når vi så er færdige med aftensmaden, finder jeg ud af, at vi mangler noget til morgenmaden, og så går jeg ud og handler igen.

Derfor har han brug for Pernille Oldgaard. Hun har styr på økonomien – både privat og professionelt, for hun er bankrådgiver, og hun lever derfor af at rådgive typer som Jasper.

Rejsen mod en god økonomi

Det umage makkerpar teamer op i podcasten Voksenøkonomi, hvor de vil dele Jaspers rejse mod en mere struktureret og ordentlig økonomi med andre, der kunne have brug for det. 

–  Mange tror, de er de eneste, der er dårlige til økonomi, men I er mange. Der er flere derude ligesom dig, siger Pernille Oldgaard henvendt til Jasper. 

Målet er, at han skal få så godt styr på sin økonomi, aat han kan investere i en andelslejlighed til ham og hans familie, der tæller kæresten Asta og to børn.

Om det lykkes, finder du af, hvis du tager med på rejsen mod en bedre voksenøkonomi – for makkerparret garanter, at der også er hjælp at hente for lytterne gennem de 10 afsnit, som du kan lytte til i appen Ally.