Sæt gang i vægttabet: Æblecidereddike slanker

Lidt æblecidereddike kan sætte fut i dit vægttab. Læs hvorfor her.

Æblecidereddike hjælper på vægttab

Der findes en masse gamle husråd, som blandt andet anbefaler, at man anvender æblecidereddike som et effektivt rengøringsmiddel, til fjernelse af vorter og som hårkur til irritabel og kløende hovedbund.

Endnu mere interessant for os er det, at flere undersøgelser har vist, at æblecidereddike får den mad, du spiser, til at passere langsommere gennem fordøjelsessystemet. Fordelen ved, at maden bliver længere tid i maven, er selvfølgelig, at du føler dig mæt i længere tid og derfor spiser mindre.

Æblecidereddike er godt for blodsukkeret

En anden fordel ved at indtage æblecidereddike er, som en undersøgelse har vist, at æblecidereddike får kulhydraterne fra madvarer som hvidt brød og pasta til at gå langsommere i blodet. Når maden går langsommere i blodet, undgår du voldsomme blodsukkerstigninger, og dit blodsukker holdes mere stabilt. Et stabilt blodsukker er vigtigt, så du ikke risikerer at overspise eller spise de forkerte madvarer, fordi dit blodsukker dykker, og din krop skriger på ny energi.

Der er altså god grund til at tro, at æblecidereddike er et godt redskab til at holde blodsukkeret stabilt. Resultaterne bakkes op af en anden undersøgelse foretaget med personer med type 2-diabetes. Undersøgelsen viste, at blodsukkeret hos testpersonerne faldt med 4-6 procent, når de drak æblecidereddike lige inden sengetid.

Æblecidereddike skal selvfølgelig ikke indtages i uanede mængder, da eddike indeholder meget syre, som i for store mængder kan irritere spiserøret og emaljen på tænderne. Du kan dog roligt indtage lidt æblecidereddike hver dag. Drik det i form af et glas med en skefuld æblecidereddike inden et måltid, eller bland en lækker olie-eddike dressing og spis æblecidereddike på din salat.

Æblecidereddike kan købes i mange varianter og i flere supermarkeder og på nettet.

Godt mod hudproblemer

Du kan også mildne mange hudgener ved at smøre dig med en sjat æblecidereddike fortyndet i et glas vand. Udvendigt kan det f.eks. mildne solskoldning, helvedesild og åreknuder. Det er i øvrigt også godt at drikke mod gigt.

Kilde Oprah.com