5:2 Kuren: Spiser kun 5 dage om ugen

Trine Louise har tabt sig 4 kilo med 5:2 Kuren - men endnu mere vigtigt: Hun er blevet stress-fri.

5:2 kuren

Sult virker mod stress. Lyder det mystisk?
Ikke desto mindre er det, hvad 41-årige Trine Louise Appelby fra Virum har erfaret gennem de seneste tre måneder, hvor hun har været på 5:2 kuren. Desuden har hun oplevet et vægttab på fire kilo, hvilket jo også er værd at tage med. Men for Trine Louise er det primære mål dog, at hun bliver glad og får mere energi i sin hverdag, så hun ikke igen skal opleve at være sygemeldt med stress.

Spiser lidt to dage om ugen

Løsningen fandt Trine Louise, da hun sad i sommerhuset en aften og så en dokumentar på svensk tv. I øvrigt den samme dokumentar, som blev sendt på DR 2 i januar 2013, hvor BBC-journalisten Michael Mosley undersøgte de sundhedsmæssige effekter ved at spise intet eller kun ganske lidt to dage om ugen. Ud over et vægttab lykkedes det Mosley at halvere sin risiko for sukkersyge og en række kræftsygdomme.

LÆS OGSÅ: Bliv slank med 5:2 kuren

Fleksibel med sine dage

- Jeg tænkte, at dét måtte jeg prøve, fortæller Trine Louise, der arbejder som it-dokumentationsansvarlig hos et pensionsselskab i København.

Hun gik derfor straks på nettet og bestilte bogen, som efterfølgende var blevet til på baggrund af dokumentaren: "Eat, fast and live longer". I Danmark kendt som 5:2 kuren.
I dag faster Trine Louise mandag og torsdag, men er fleksibel med sine dage.

LÆS OGSÅ: Madplan til fastedagene på 5:2 kuren - til kvinder

Sygemeldt med stress

Inden, hun begyndte på 5:2 kuren, havde hun været sygemeldt med stress og havde fået hjælp på flere forskellige måder. Derfor tvivlede hun også. Men bogen overbeviste hende.
Hun kastede sig ud i diæten, og den beslutning har hun ikke fortrudt ét eneste sekund.

LÆS OGSÅ: 5 tips til fastedage på 5:2 kuren

Kiloene kom på igen

Efter, Trine Louise flyttede hjemmefra som 20-årig, tog hun ret hurtigt 10 kilo på. De ekstra kilo har fulgt hende siden. Hun har forsøgt sig med forskellige slankekure, men har hver gang oplevet, at kiloene kom på igen - plus lidt til. I dag vejer hun omkring 20 kilo for meget. Med 5:2 kuren er det anderledes. Det er en livsstilsændring og ikke en "hurtig" kur.

Samtidig har diæten haft en positiv sideeffekt.
- Jeg havde en række stresssymptomer. Hyletone for ørerne, svimmelhed, svingende humør osv. Men det er fuldstændig forsvundet efter 5:2 kuren, fortæller hun.