÷ 8 kg på 8 uger med Dukan Kuren: Endelig gør jeg noget godt for mig selv

Jane Heltborg Jensen har i otte uger testet Dukan Kuren for Ude og Hjemme. Det har indtil videre resulteret i et vægttab på otte kilo.

49-årige Jane Heltborg Jensen har i årevis overbevist sig selv om, at hun ikke vejer for meget. Tanken om slankekur har slet ikke strejfet hende, og ingen i familien eller omgangskredsen har nogensinde nævnt noget om hendes vægt.

– Det er lidt vildt, at jeg slet ikke selv har kunnet se det, når jeg har kigget mig i spejlet, siger Jane forundret og virrer med hovedet.

For i dag ser hun på sig selv med helt andre øjne. For første gang i mange år er hun ikke i stand til at ignorere de ekstra kilo, der har smyget sig om hendes krop.

– De skal bare væk, og jeg stopper ikke før, siger hun bestemt.

LÆS OGSÅ: Skolepige begik selvmord ved en fejl – ville skræmme forældre

Dukan Kuren hjalp

Og Jane har allerede taget kampen op. I otte uger har hun fulgt Dukan Kuren til punkt og prikke, og belønningen kan ses på badevægten. Otte kilo er forsvundet uden besvær. Faktisk har hun ikke før haft det så godt både fysisk og psykisk som efter, at hun skar kulhydraterne ud af sin kost og erstattede dem med proteiner. 

Allerede på tredjedagen studsede hun over, at migræneanfaldene og behovet for at tage en daglig eftermiddagslur efter sit arbejde som social- og sundhedshjælper udeblev.

– Jeg plejer at spiser Panodiler morgen, middag og aften, men det har slet ikke været nødvendigt, siger hun glad.

Det har heller ikke krævet så meget standhaftighed, som hun troede. Eller også har den altid været i hende, selv om hun gik rundt og troede, hun havde rygrad som en regnorm.

Kage, kiks og slik foran tv’et om aftenen har hun sagtens kunne undvære, fordi hun hver dag har spist sig mæt i proteiner. Selv sønnens fødselsdagslagkage med flødeskum sagde hun nej tak til, mens hun dyppede sin ske i en skål skyr.

– Jeg bilder mig selv ind, at det er en skål softice, jeg spiser, griner Jane.

  

Syg ægtemand

Det gør hun i det taget lidt mere nu    
 – griner. For det er gået op for hende, at hun alt for længe har forsømt sig selv, og tanken om, at hun nu endelig gør noget godt for sig selv, gør hende glad. Også selv om at det samtidig ærgrer hende først at opdage det i en alder af 49 år. 

– Men jeg har nok aldrig rigtig været klar før nu, tænker hun højt.

LÆS OGSÅ: Tæt på at sulte ihjel. Nu hylder hun kroppen

Jane er mor til tre voksne børn. For et år siden tog hun afsked med sin mand og sine børns far efter flere års sygdom. I 2010 fik han diagnosen sklerose, men årene forinden var også præget af sygdom, hvor lægerne ikke vidste, hvad han fejlede. Jane overvejede mange gange at forlade ham – særligt i de sværeste stunder, hvor hun slet ikke kunne genkende sin mand, der ændrede personlighed og blev vred og aggressiv. Men hun kunne ikke få sig selv til at gå. Så hun blev for børnenes skyld, og fordi han var syg.

Overskuddet til at skænke sig selv en tanke  i de år var der ikke. Men det er pludseligt kommet, nu hvor hun følger Dukan Kuren, og Jane har ikke tænkt sig at skubbe den væk – ikke nu.

– Jeg kan både se og mærke, at Dukan Kuren virker. Nu har jeg tabt otte kilo indtil videre, og jeg fortsætter, indtil jeg selv er tilfreds. 

Navn: Jane Heltborg Jensen

Alder: 49 år

By: Holbæk

Privat: Mor til tre voksne børn og arbejder som social- og sundhedshjælper

Startvægt: 80,2 kilo

Højde: 1,69 cm

Efter otte uger på Dukan Kuren: 72 kilo

Ønskevægt: Jeg stopper, når jeg føler mig tilpas

Janes bedste råd

– Mærk efter, om du overhovedet er klar til at tabe dig. Er der noget andet, der fylder i hovedet og blokerer, skal du måske vente og få styr på det først. Ellers risikerer du at give op efter en måned.