Brug dine helligdage aktivt

Maj bringer mange dejlige helligdage med sig, som kan være tiltrængte pustehuller for manges vedkommende. Disse helligdage associeres oftest med mad, afslapning og ingen motion – men sådan behøver det ikke være.

Foto: Colourbox.com

Maj bringer mange dejlige helligdage med sig, som kan være tiltrængte pustehuller for manges vedkommende. Disse helligdage associeres oftest med mad, afslapning og ingen motion - men sådan behøver det ikke være.

Der er mange alternativer til stillesiddende og usunde helligdage - så her kommer en række eksempler på, hvordan du kan bruge helligdagene aktivt - på den måde undgår du den dårlige samvittighed, du får mere energi og bliver frisk på ny, og klar til hverdagen når helligdagene er ovre.

Tag på stranden
På trods af, at vandet nok stadig er noget nær isende koldt, kan en tur på stranden stadig være dejlig. Da Danmark har hav hele vejen rundt, har praktisk talt alle muligheden for, at tage en tur på stranden. Gå nogle lange ture langs med vandet og oplev den rene luft. Stranden kan nydes uanset årstid. Men når nu det bliver varmere i vejret er det da kun endnu en motivationsfaktor at komme ud - og hvem ved, måske kan det blive til et dyb af tæerne i det kolde vand.

Læs mere om Slankeklubben og meld dig ind her!

En tur i skoven
Skoven står i fuldt flor, hvilket er endnu en grund til at komme ud i naturen. Skoven er bare et dejligere sted, når planter og træer er sprunget ud - og det er nu det hele sker. En tur i skoven med kuperet terræn er drøngod motion - så hvad enten gåture eller løb er dig, så er en tur i skoven den perfekte aktivitet at bruge helligdagene på.

Hop op på cyklen
Med det gode vejrs kommen er en cykeltur det perfekte bud på en hyggelig og ikke alt for belastende aktivitet. Cykling er ikke lige så belastende for led, f.eks. knæ og ankler, og kan for mange derfor synes lettere at give sig i kast med. Danmark er fyldt med skove, park- og landområder, så hop op på cyklen og kom ud i naturen i din 'miniferie'

Tag en tur i svømmehallen
Hvis du har en indre vandhund gemt i dig, kan svømmehallen være endnu et bud på en aktivitet du kan lave i helligdagene. De fleste svømmehaller har åbnet Kristi Himmelfartsdag, mens nogle holder lukket i pinsen. Tjek dog din lokale svømmehals åbningstider, for at være på den sikre side. Tag enten børene med i svømmehallen, så du både kan have kvalitetstid med dem, eller tag derhen alene, hvis det er det du foretrækker. Du forbrænder kalorier alene ved at holde dig flydende. Herudover bruger du dine ryg- og mavemuskler som ellers kan være svære at aktivere.

Stå tidligt op og kom i fitness
Start dagen tidligt - kom i fitnesscenteret før alle andre gør det - du vil opleve at du får en perfekt start på dagen, og endda uden at skulle vente på at løbebåndet bliver frit. Skulle det ske, at du bliver træt hen ad dagen, så kan du jo tage en lille lur med god samvittighed.

Så tag manden, børnene, eller veninden under armen i dine fridage og nyd vejret sammen - aktivt.