Chokoladekur: Endelig en kur der virker

Heidi Bertelsen fra Rødding har testet en chokoladekur og tabt sig mere end 1 kilo om dagen − faktisk hele 5,7 kilo på bare 5 dage, og så føler hun ikke engang, at hun har været på kur.

En kur, der dur, har 39-årige Heidi Bertelsen længe ledt efter − og nu har hun endelig fundet den: 

I fem dage har Heidi testet Ude og Hjemmes nye chokoladekur, og hun har i gennemsnit tabt over 1 kilo om dagen. Helt præcist vejer hun nu 5,7 kilo mindre, end før hun gik på kur, og det er hun både glad for og overrasket over. 

− Det er jo et helt vildt resultat, og jeg føler ikke engang, at jeg har været på slankekur, lyder det begejstret fra Heidi.

Portionerne har været så store, at hun slet ikke har kunnet spise det hele hver gang, og opskrifterne har været nemme at gå til. 

Chokoladekuren er nem at holde

−Én portion har været rigeligt, og jeg har følt mig mæt længe. Jeg har ellers ofte krise om eftermiddagen og snupper gerne et eller andet inden familiens aftensmad, men det har jeg slet ikke haft behov for, fortæller Heidi. 

Så slikket, den hjemmebagte kage og det ugentlige rundstykke med Nutella har hun nemt kunnet undvære. Heidi har da også haft mulighed for at nyde en smule sødt under kuren, nemlig lidt mørk chokolade, der bruges som krydderi i flere af kurens opskrifter.

− Det sværeste ved de kure, jeg har prøvet, har været, at jeg er blevet så sulten, at jeg er faldet i efter et par dage. Så mængden af mad har helt sikkert været afgørende for, at jeg denne gang har holdt ved − og så at det rent faktisk har været god mad, siger hun.

Flere af opskrifterne smagte hende ganske enkelt så godt, at hun valgte at lave de samme retter flere dage i træk. Blandt andet er tomatsalsaen og havregrøden med chokolade, æbler og honning nogle af de opskrifter, som hun vil fortsætte med at lave. 

− Det gode ved denne her kur er, at man godt må bytte rundt på opskrifterne. Jeg spiste kyllingefilet med ris og tomatsalsa i tre dage, griner Heidi og tilføjer, at det også er med til at gøre kuren enkel og overskuelig. 

− Det er nemt at købe ind til kuren og ret hurtigt at lave maden, og det betyder bestemt også noget i en travl hverdag, understreger hun. 

Vægttab gør glad

Heidi, der er 172 cm høj, har altid haft lidt af en yoyo-vægt, og for 16 år siden toppede den med 120 kilo. Men med hjælp fra Vægtkonsulenterne formåede hun dengang at tabe 33 kilo. Med tre graviditeter er vægten siden gået op og ned, men i dag har hun det sådan, at når den nærmer sig 100 kilo, så går hun på kur.

− Når jeg vejer mindre, er jeg i bedre humør, har mere energi og føler mig lykkeligere. Det gør ikke noget godt for mit humør at have en mavedelle, når jeg sidder ned, eller når jeg kan mærke, at mine bukser strammer. Jeg ønsker ikke at være så slank, at jeg ikke kan tillade mig at spise noget som helst nogensinde, men jeg vil have det rigtig fint med at komme ned og veje 78 kilo. 

Plads til Nutella

Vægttabet på knap seks kilo på bare fem dage har givet Heidi så meget blod på tanden, at hun har sat sig for at kæmpe videre med at tabe sig. Hun har sat sig et delmål på 85 kilo, og så har hun koblet motion på sit vægttab. To gange om ugen træner hun Tabata, der er en form for intervaltræning, og så bruger hun sin hulahopring med vægt i og motionscyklen. 

− Jeg har fundet glæde ved motionen, og det har jeg tænkt mig at holde fast i, for der skal stadig være plads til rundstykket med Nutella − og jeg har heller ikke tænkt mig at lave om på noget her i julen. Jeg føler, at jeg er blevet bedre til at navigere i det og ved, at så må jeg bare træne noget mere for at kunne spise det, jeg har lyst til. Og efter Chokolade Kuren føler jeg tilmed, at jeg er blevet ”afgiftet.” Sukkertrangen er i hvert fald ikke til stede lige nu, siger Heidi tilfreds.

I Ude og Hjemme nr. 46 får du:

  • Madplan til en HEL uge
  • Indkøbsliste
  • Guide