Du kan risikere at få kræft af din creme

Du er kun et par klik fra at få at vide, om der er skadelige stoffer i dine skønhedsprodukter.

Det kan godt betale sig at gå igennem alle de produkter, du bruger for at se velsoigneret ud. For det er ikke alle produkter, der stopper ved den egenskab. Er du rigtig uheldig, så smører du dig både ind i kræftfremkaldende, hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer på en gang. Og at en creme er økologisk frikender den ikke fra at være lavet af ingredienser, der kan spænde ben for dit helbred.

Problemet for de fleste er bare, at det er totalt volapyk at skulle hakke sig igennem indholdsfortegnelserne. Og hvordan ved man så lige, om en creme indeholder et skadeligt stof?

Mama.dk gør det nemt med kemiknuseren
Det er heldigvis blevet en hel del nemmere med en enkel funktion, Kemi-knuseren, som du kan finde på www.mama.dk. Det er en unik funktion, der gør det simpelt at gennemskue indholdet i dine skønhedsprodukter og nemt at luge produkter med skadelige stoffer ud.

Kemiknuseren indeholder de kendte stoffer i skønhedsprodukter, som du helst skal undgå, hvis du ikke vil udsætte dig selv for hormonforstyrrende, kræftfremkaldende eller allergifremkaldende stoffer.

Find din creme eller shampoos indholdsfortegnelse, tast det første bogstav af indholdsstoffet - for eksempel L for Limonene og 'kemi-knuseren' foreslår stoffer, der begynder med L. Vælg Limonene og tryk enter. Kemiknuseren fortæller dig, at det er et allergifremkaldende parfumestof.

Find flere tricks til at en hverdag uden overflødig kemi

Slaraffenland for kemi
Der eksisterer ikke samme skrappe regler for, hvad der må være af stoffer i skønhedsprodukter, som der gør for den mad, du spiser. Kun cirka 11 procent af de 10.500 ingredienser, som findes i skønhedsprodukter, er blevet allergi- og sikkerhedstestet. Og det selv om din hud er kroppens største organ, der absorberer alt, hvad du smører på den.

De stoffer, som kroppen ikke udskiller igen, lagrer sig i din krop, dit fedtvæv, i hjernen og leveren og føres derfra over i dit blod. Er du gravid, tager stofferne turen videre fra moderkagen til dit barn - og når du har født - fra modermælken til dit barn.