Dukankuren - fase 4

Du er nu nået til Dukankurens 4. og sidste fase, der egentlig ikke er en fase, men den nye livsstil, der skal sikre, at du, ligesom Englands skønne Hertuginde Kate, holder den slanke linje resten af livet.

Du er nu nået til Dukankurens 4. og sidste fase, der egentlig ikke er en fase, men den nye livsstil, der skal sikre, at du, ligesom Englands skønne Hertuginde Kate, holder den slanke linje resten af livet. Som lovet må du spise, lige hvad du vil, når du blot følger 4 hovedregler.

4 vigtige regler for din nye livsstil:

1. Fortsæt i hovedtræk med at spise, som du har vænnet dig til i fase 3. Denne madplan sikrer dig en god og alsidig kost uden alt for mange tomme kalorier. Og du skal i hvert fald vende tilbage til den, hvis du på et tidspunkt oplever, at vægten begynder at stige. Med denne madplan bremser du enhver begyndelse til en ny vægtstigning.

2. Vend tilbage til fase 1 én dag hver uge. Spis altså resten af livet kun af den proteinrige kost én dag om ugen, f.eks. hver torsdag.

3. Tag aldrig mere en elevator. Lad som om, de ikke er opfundet. I din verden eksisterer elevatorer ikke længere. Ligegyldigt hvor højt du skal op, og ligegyldigt hvor meget du slæber på. Gå evt. to gange. En gåtur på 20 minutter dagligt er et absolut minimum.

4. 3 skefulde hvedeklid hver dag resten af livet, evt. i Dukans madpandekager, på yoghurt eller med mælk på.

Nye regler med Dukan

Chips er én af de få ting, Pierre Dukan ikke anbefaler, du begynder at spise igen. Der er simpelthen så meget dårligt - og så lidt godt i franske kartofler, osterejer, flæskesvær osv., at ingen burde byde deres krop det, mener Dukan. Kan du alligevel ikke helt undvære de sprøde snacks, så hold dit indtag på et minimum.

Slik
Du må gerne spise slik, men lad som med alt andet være med at overdrive. Brug din sunde fornuft. Det samme gælder chokolade, is, sodavand, kager og kiks.

Alkohol
Mens alkohol ikke er tilladt i de første 3 faser - ud over et par skefulde til madlavning - kan du med god samvittighed ind imellem tage dig et glas her i fase 4. Drik dog aldrig mere end Sundhedstyrelsens laveste anbefaling: 7 genstande pr. uge for kvinder og 14 for mænd. Og husk, at øl og vin indeholder mange "tomme" kalorier.

Pizza hører absolut ikke til de sundeste spiser. Men nu kan du godt tillade dig at snuppe et stykke ind imellem.

Seks af ugens dage spiser du helt almindeligt. Hold dig til tre hovedmåltider og to-tre mellemmåltider.

Læs mere
www.dukandiet.com og www.dukan-diet.info/ kan du læse meget mere, finde flere opskrifter og bestille Pierre Dukans bog, der endnu ikke er udkommet på dansk.

Læs mere om de 4 faser nedenfor:

Dukankuren - fase 1
Dukankuren - fase 2
Dukankuren - halvvejs
Dukankuren - fase 3