Ea har tabt 12 kilo på 14 uger

21-årige Ea Møller fra Silkeborg lærte ikke blot at spise sundere og dyrke motion under et ophold på Ubberup Højskole. Hun fandt også årsagen til, hvorfor hun pludselig havde taget 12 kilo på.

Det var sommer, studenterhuen sad på hovedet, og Ea havde helt styr på, hvilken vej i livet, hun nu skulle gå. Hun ville søge ind på Politiskolen, men inden da skulle hun det næste halve år arbejde i kantinen hos Jyske Bank og derefter aftjene sin værnepligt i Søværnet i Frederikshavn. 

Søde sager hver dag

I kantinen havde Ea ansvaret for at forberede møder, og ofte fristede de små chokolader til kaffen og småkagerne, så det blev til en hel del i løbet af en dag. Og der sneg sig hurtigt og ubesværet fire-fem kilo på i den periode, men ikke noget, som Ea lod sig mærke af. Hun var aktiv i hverdagen og dyrkede crossfit mindst tre gange om ugen, så hun regnede med, at de snart ville forsvinde.

Det var først, da hun skulle aftjene sin værnepligt og kom om bord på et skib, at hun måtte sande noget andet.

LÆS OGSÅ: Fandt mor efter 48 år

Stillesiddende arbejde

– Jeg har altid været glad for mad og spist store portioner, og på skibet var det stillesiddende arbejde med at navigere, holde udkig og tegne på kort. Så jeg var klart mindre fysisk aktiv, end jeg plejede at være, fortæller 21-årige Ea Møller fra Silkeborg.

I løbet af to måneder tog hun derfor syv kilo på, og plus de fem, hun i forvejen havde taget på, var det ikke til at skjule for venner og familie, da hun gik i havn.

Kommentar fra mor

Eas mor kunne da heller ikke lade være med at nævne det over for sin datter – på en så diskret og sød måde, som hun nu kunne gøre det.

Alligevel blev Ea rigtig ked af det, også selv om hun udmærket godt var klar over, at moderen jo havde ret.

– Jeg vidste det godt, men jeg anede simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre ved de ekstra kilo. Jeg syntes selv, at jeg spiste sundt, fortæller Ea.

Igen hjalp hende mor Ea på vej. Hun plantede tanken om et ophold på en højskole, og Ea fandt selv de svar, hun søgte på Ubberup Højskole. I september sidste år flyttede hun ind på højskolen, og i løbet af de næste fire måneder begyndte kiloene at rasle af den unge kvinde.

LÆS OGSÅ: Josephine mistede alle sine kære. Nu har hun fundet lykken igen

I Ude og Hjemme nr. 4, som udkommer onsdag den 27. januar, kan du læse hele historien om Ea og hendes vægttab med Ubberup Kuren.

Du får også opskriften på Ubberup Kuren, hvor motion og mentalitet er lige så vigtige parametre som maden for at opnå et varigt vægttab.

Og selvfølgelig får du også opskrifter fra Kogebogen fra Ubberup Højskole.