En stor bagdel er en sund bagdel

Ny forskning giver de mere bredbagede kvinde medvind. Ifølge en ret omfattende undersøgelser, viser det sig nemlig, at kvinder med store bagdele er sundere end kvinder med mere gennemsnitlige bagdele

Store bagdele er sunde bagdele. Det afslører ny forskning, hvor 16.000 kvinders fedtdepoter er blevet undersøgt. 

Forskere fra det anerkendte University of Oxford i England har afdækket en ting, der sikkert vil glæde mange kvinder med lidt rigeligt på sidebenene. Det viser sig nemlig, at kvinder med brede bagdele er bedre beskyttet mod kroniske sygdomme. De er med andre ord sundere end kvinder med mere gennemsnitlige bagdele, viser forskningen.

LÆS OGSÅ: Sådan hjælper du de tykke børn

Men det er såmænd ikke nok. Det tyder også på, at netop fedtdepoterne i den typisk pæreformede model, har den gavnlig effekt, at disse kvinder ofte får klogere børn end deres mere slanke søstre.  Det skyldes - ifølge forskerne - hovedsageligt det højere niveau af omega-3-fedtsyrer i bagdelen. Og netop omega-3-fedtsyrer er kendt for at understøtter hjernens udvikling under graviditeten. 

Mere leptin i kroppen

Ifølge professor Konstantinos Manolopoulos, som er leder af forskningsteamet fra Oxford University, så er der en enkelt forklaring på,  hvorfor det kan være godt at være bred over bagen.

- Har man en stor bagdel, så er der også mere leptin i kroppen. Et hormon som regulerer blandt andet vægt, og som kan modvirke både betændelse og virke beskyttende mod diabetes, forklarer han. 

LÆS OGSÅ: Opereret for fedme to gange

I alt er 16,000 kvinder blevet undersøgt for at klarlægge om deres fedtdepoter har betydning for deres helbred. Herunder hvordan fedtets placering på kroppen påvirker kroppen. Og her bliver netop pæreformen fremhævet som den mest fordelagtige. Til gengæld kan det være meget problematisk for helbredet, hvis fedtet er fordelt, så man har den - fra mænd - så kendte æbleformede facon.