6 tips til hvordan du holder motivationen

Når du gerne vil tabe dig, skal både hjerne og hjerte være med. Slankeklubben har her samlet 6 tips til dig og dit vægttab.

1. Vejedag
Det er forskelligt, hvor ofte man motiveres af at blive vejet. Det vigtige er, at du beslutter dig for et mønster, som du holder fast i. Det skyldes, at det er godt at "se sig selv i øjnene", også de dage hvor det ikke er gået så godt. Så vej dig mindst én gang hver uge og husk, at det skal være på samme tidspunkt hver gang, og med den samme mængde af tøj.

2. Småspiser du?
Har du tendens til at småspise, uden at du ved af det? Det kan f.eks. være, at du nipper, når du smører madpakker eller laver aftensmad. Gør det til en vane, at du aldrig spiser noget, som du ikke har bestemt dig for. Há nogle gnavegulerødder klar, når du laver mad eller smører madpakker eller tag et stykke tyggegummi eller en stærk pastil, så fristes du ikke. Du kan også prøve at børste tænder, inden du skal i gang med madlavningen.

3. Slut med portion nummer to
Overvægt skyldes oftest, at du spiser mere, end din krop forbruger. Derfor er et godt tip, at du fra nu af skal nøjes med første portion. Du må dog gerne spise ALLE de grøntsager, du har lyst til.

Læs mere om Slankeklubben og meld dig ind her!

4. Tag en slankefridag
Hvis du i hverdagen er god til at overholde din sunde livsstil med tre hovedmåltider og to-tre mellemmåltider, spiser fiber- og proteinrigt og fedtfattigt, er der plads til, at du spiser lidt mere til et af dine måltider, nyder lidt sødt, eller drikker et glas vin eller en øl en gang om ugen. Det ødelægger intet med én slankefridag, hvor du gør nogle ikke helt planlagte ting. Det giver derimod ofte fornyet mod på igen at tage fat på de sunde og strukturerede vaner.

5. Køb aldrig ind på tom mave
Hvis du køber ind, når du er sulten og træt, så går det nemt galt. Du vil uden tvivl komme til at købe det forkerte og måske endda også nå at spise noget ekstra, inden du når hjem. Derfor er det godt at planlægge dine indkøb til efter aftensmaden eller på en fridag.

6. Snyd mavens sultsignaler
Din mave er hele tiden ude på at snyde dig. Den er forvænt til at kræve mad alt for ofte. Derfor skal du snyde din mave og langsomt vænne den til mindre mængder. Hvis den i utide skriger på mad, så spis, men sørg for, at det er lav-energi-mad som grøntsager, frugt og vand.