Mandag d. 27. august 2012 - af Lisa Bolting, SlankeDoktor.dk
Grøntsager sluger kalorier og dine ekstra kilo
Jo flere grøntsager du spiser, især af de fiberrige slags, jo lettere taber du dig.

Der er ingen tvivl om, at jo flere grøntsager du spiser, især af de fiberrige slags, jo lettere taber du dig.
Der er efterhånden en hel del, der peger hen imod, at de mange fibre, som du har i grøntsagerne, er med til at stjæle andre kalorier på deres vej igennem kroppen. Hertil kommer, at en ikke defineret procentdel af de rå grøntsager går ufordøjet gennem kroppen, og derfor optager du ikke alle kalorierne herfra.
Spis det råt
Det er derfor perfekt, hvis du er i gang med et vægttab, at du sikrer dig at spise ekstra mange af de fiberrige grøntsager. Der er altså også noget, som tyder på, at de gerne må være rå, da disse har endnu større effekt end de tilberedte.
Det betyder ikke, at du udelukkende skal spise rå grøntsager, men det betyder, at du optager en større procentdel af de tilberedte, da du lettere kan omsætte stivelsen, når den har været varmbehandlet.
Læs også: Hold kun slankekuren hver anden uge
Et godt tip
Et godt fif er at gå efter at spise mindst 500 g om dagen og gerne flere. Fordel det gerne på mange måltider, så det bliver lettere at komme igennem.
Du kan fx spise 200 g som råkost til frokost, 200 g som mellemmåltid og 200 g til den varme mad. Så bliver det mere overskueligt.
Liste over de mest almindelige grøntsager og deres fibre:
Mere end 4 g fibre/100 g:
Porre, pastinak, rosenkål, selleri, persillerod og ærter
3-4 g fibre/100 g:
Broccoli og grønne bønner
2-3 g fibre/100 g:
Aubergine, blomkål, fennikel, gulerod, hvidkål, hvidløg, løg, majs, rødkål, rødbeder, rødløg
1-2 g fibre/100 g:
Asparges, bladselleri, champignon grønne salater, kartofler, peberfrugt, spinat, tomat
Under 1 g fibre/100 g:
Agurk, bønnespirer, icebergsalat, kinakål, squash