Hop med på Zumba dillen

En af tidens nyeste trends er Zumba - det er super sjovt og god træning.

Foto: Colourbox.com

Det er stadig lidt koldt udenfor og det kan give mindre lyst til at gå udenfor for at motionere.
Heldigvis mange måder at træne indendørs og en af tidens nyeste trends er Zumba.

Glad og sjov træning
I midten af 90'erne opstod Zumba i Colombia, og har siden spredt sig til store dele af verden og er så småt begyndt også at dukke op flere steder i Danmark.
I Danmark kan man nu købe DVD'erne til hjemmetræning, men flere fitnesscentre er nu også begyndt, at have holdtræning med Zumba.

Web-shoppen: Træn pilates hjemme

Zumba er en glad og sjov træningsform, hvor danse- og aerobictrin kombineres til latinske rytmer fra salsa til mavedans og flamingo.
Fordelene ved Zumba er at træningen tager udgangspunkt i dans, og derfor er træningen fyldt med gode rytmer og sjove trin.
Hele kroppen bliver godt brugt, helt fra fødder og ben til overkroppen og skuldre.

Læs også: Find den motionsform, der passer dig

Motiverende motion
Mette Flindt, SlankeDoktor.dk's træningsekspert har prøvet Zumba og har følgende dom:
"Jeg synes at det motiverende ved Zumba træning er at en melodi er en dans, hvorefter der skiftes til en ny melodi og ny dans, på den måde veksler træningen hele tiden og det når ikke at blive kedelig og triviel træning. Når man ser instruktørerne, så er de selvfølgelig total fit og de er rigtig gode til at vrikke med hofterne - der kan jeg altså ikke altid følge med… - men jeg får alligevel noget ud af træningen og jeg vrikker det jeg kan. Du rør dig og har det sjovt - så er det jo god effektiv træning uanset hvordan det ser ud!"

På nuværende tidspunkt kan du prøve at danse Zumba i udvalgte Fitness World Centre - her kaldes det latinmix.