Kaffe slanker

Koffein hæmmer sulten og øger forbrændingen

Birthe, Odense: Du har omtalt, at kaffe virker slankende, men holder virkningen sig, så længe man drikker kaffe? Hvor meget kan man tabe sig, og er der ingen bivirkninger?

Kære Birthe!

Det er korrekt, at kaffe har en svagt slankende virkning, som skyldes, at koffein i kaffen hæmmer sulten og øger forbrændingen. Disse virkninger holder sig, så længe man har et dagligt forbrug på mindst 2-3 kopper dagligt. Du skal dog ikke regne med, at det giver mere end et halvt til et helt kilo. En række af kaffens andre virkninger forsvinder ved et dagligt, jævnt forbrug, og det gælder både indvirkningen på blodtrykket og den vanddrivende og afførende effekt.

Læs også: Sådan øger du forbrændingen

Nogle mennesker skal dog holde sig fra kaffe, for eksempel hvis de lider af pludselige angstanfald, såkaldt panikangst. Så er der god grund til at undgå kaffe, for koffeinen kan udløse angstanfald. Gravide bør ikke drikke mere end tre kopper kaffe om dagen, da det øger risikoen for abort. Endelig skal man være opmærksom på, at nogle personer har svært ved at falde i søvn, hvis de har drukket kaffe, inden de går i seng.

Mange hilsner Doktor Slank

Læs også: Til kamp mod strækmærker