Kom godt i gang med Raw Food

Vil du gerne omlægge din livsstil - så er Raw Food kuren måske noget for dig. Læs om principperne bag Raw Food her og få inspiration til lækker Raw Food mad

Raw Food er mere en livsstil end en egentlig kur. Livsstilen kan så igen deles op i flere grene. Raw Food 80 procent indikerer for eksempel, at man lever 80 procent efter Raw Food-principperne.

Der findes et hav af kogebøger om Raw Food. Der findes dog også en slankebog, som har titlen "Tab i vægt med Raw Food kuren" af Christine Bailey. I dag findes der adskillige restauranter, caféer samt juice- og smoothiebarer rundt om i landet, som er baseret på Raw Food-filosofien.

Lækker Raw Food opskrift: Salat med avocado og broccoli

Højst 42 grader

Raw Food-tilhængere spiser rå kost som: grøntsager, frugt, bær, nødder, kerner, spirer, honning og olie. De holder sig derimod fra kød, fisk, æg, mælk og andre animalske produkter. Kosten indeholder kun en sparsom mængde protein. Livsstilsmæssigt minder det meget om veganeres. Maden må dog højst opvarmes til 42 grader - angiveligt for ikke at ødelægge vigtige enzymer. Det betyder for eksempel, at en Raw Food-kage ikke kan bages ved mere en 42 grader.

Kosttilskud anbefales

Trine tabte 12 kilo med Raw Food

Navn: Trine Rosenstand
Bopæl: Lemvig
Alder: 51 år
Vægttab: 12 kilo
Vægt før: 91 kilo
Vægt nu: 79 kilo
Forløb: 6 måneder

Kost- og ernæringseksperter har blandt andet advaret Raw Food-tilhængere imod risikoen for, at deres kost indeholder for lidt livsvigtigt B12- og D-vitamin samt for lidt calcium, jod, selen og jern. Desuden kan fravalget af fisk betyde for få fedtsyrer. Man bør derfor tage et kosttilskud.

For at kunne kalde sig Raw Food'er skal 75 procent eller mere af ens kost bestå af Raw Food.

Spis som en Raw Food'er

Et eksempel på en Raw Food'ers dagskost kan være:

Morgenmad: Yoghurt lavet på mandler, der har ligget i blød. Hertil hasselnødder, solsikkefrø, blåbær, kokosmel, æble, figen og appelsinjuice.

Frokost: Salat med avocado, lucernespirer, tomat, agurk, olivenolie og hindbær. Mellemmåltid: Tørrede abrikoser.

Aftensmad: Lasagne med auberginer som plader, olivenolie, cashewnødder, avocadoolie, tomat, hvidløg, salt og peber.

På nettet

Du kan bestille "Tab i vægt med Raw Food kuren" af Christine Bailey på nettet, blandt andet via: www.saxo.com/dk. Søg på titlen.

LÆS OGSÅ: 10 tips til et slankere liv


Bliv slank med slankeguides fra Ude og Hjemmes webshop


Prøv slankekuren, udviklet af den franske læge Pierre Dukan, som har gået sin sejrgang verden over.

Tillægget koster kun 20,-8-Timers kuren giver dig mulighed for at spise som du har lyst - indenfor et interval på 8 timer dagligt.

Tillægget koster kun 20,-Arne Astrup, også kendt som Doktor Slank, har udviklet denne effektive proteinkur, hvor du ikke lider afsavn.

Tillægget koster kun 20,-