Kom godt i gang med Stenalderkost

Vil du gerne omlægge din livsstil - så er Stenalderkost måske noget for dig. Læs om principperne bag Stenalderkost her og få inspiration til lækker stenaldermad

Stenalderkost

Der findes et hav af bøger om Stenalderkost. Blandt andet " Stenalderkost - palæo-opskrifter til det moderne menneske" af kendis-kokken Thomas Rode. Men også " Stenalderkost Kuren" af Loren Cordain.

Tilbage til rødderne med stenalderkost

Stenalderkost handler i al sin enkelthed om at komme tilbage til rødderne og spise som vores forfædre spiste i stenalderen. Primitiv og uforarbejdet mad påvirker ifølge Stenalderkost -entusiaster helbredet, humøret og vægten positivt. Grundprincipperne i Stenalderkost bygger på kød, fisk, fjerkræ, æg, nødder, svampe, frugt og grønt. Derimod skal man holde sig fra forarbejdede råvarer, alle former for korn, brød, pasta, ris, kartofler og sukker. Nogle stenalderfolk vil også sige mælk ikke hører til stenalderkost.

Stenalderkost: Lækker ret med stenaldermad - Spicy kødboller i tomatsauce

Psykisk velvære med Stenalderkost

Nina tabte 17 kg med Stenalderkost

Navn: Nina Pfänner
Bopæl: Aalborg
Alder: 29 år
Vægttab: 17 kg
Vægt før: 90,5 kg
Vægt nu: 73,5 kg
Forløb: 16 uger

Vejen til vægttab med stenalderkost er et højt indhold af protein i maden, lavt indhold af stivelse, masser af fibre fra grønt, frugt og korn og tilstrækkelige mængder sundt fedt. Hvor andre slankekure primært fokuserer på vægttabet, er det også tanken, at Stenalderkost skal forebygge astma, allergier, hjerte-kar-sygdomme, diabetes, gigtlidelser, fordøjelsesproblemer, kræft og demens. Samt føre til psykisk bedring og velvære.
 

Korn er synderen

Ifølge tilhængere af Stenalderkost er synderne til nutidens fedmeproblemer bondekulturen og agerdyrkerne. Inden da levede vi som jægere og samlere. Stenaldermad var sæsonbetonet, og vi spiste det, vi kunne finde i naturen: kød, fisk, skaldyr, æg, grønt, frugt, bær, nødder og honning. Det er denne livsstil, vi genetisk er skabt til.
 

Forklaring

*Lektiner: Særlige proteiner, der kan binde sig til kulhydrater.

*Fytiner: Organisk syre, som hæmmer optagelsen af visse mineraler.

Korn er i det hele taget den store synder. Ifølge Stenalderkost-folket er vores krop ikke skabt til at nedbryde og fordøje kornprodukter. Blandt andet på grund af indholdet af lektiner* og fytiner*. Desuden består brød primært af kulhydrater, altså sukkerstoffer.
 

 

En dagskost med Stenalderkost kan for eksempel se således ud:

Morgenmad: Æg og bacon, ingen brød.

Frokost: Pålæg uden brød, gerne grøntsager eller en salat med nødder og fed ost til.

Aftensmad: En stor bøf, grøntsager og en flødesovs rørt op med æggeblommer og eksempelvis champignon og tomater.

Dessert/mellemmåltid: Bær med fløde.
 

Masser af lys er en del af stenalderkost

Af andre gode råd kan nævnes: Bevæg dig hver dag, få lys og luft - og sov nok.

LÆS OGSÅ: 10 tips til et slankere liv
 

På nettet om Stenalderkost

Du kan bestille " Stenalderkost - palæo-opskrifter til det moderne menneske" af Thomas Rode og " Stenalderkost Kuren" af Loren Cordain på nettet, blandt andet via: www.saxo.com/dk. Søg på titlen.

 

Bliv slank med slankeguides fra Ude og Hjemmes webshop


Prøv slankekuren, udviklet af den franske læge Pierre Dukan, som har gået sin sejrgang verden over.

Tillægget koster kun 20,-8-Timers kuren giver dig mulighed for at spise som du har lyst - indenfor et interval på 8 timer dagligt.
 

Tillægget koster kun 20,-Arne Astrup, også kendt som Doktor Slank, har udviklet denne effektive proteinkur, hvor du ikke lider afsavn.

Tillægget koster kun 20,-