Mælk og paranødder redder din søvn

Brug naturens egne midler til at falde i søvn på, i stedet for at fylde dig med sovemedicin. Nye undersøgelser peger på en super cocktail, der får dig til at sove som en drøm.

Du vender og drejer dig i sengen, kan ikke falde i søvn og er efterhånden begyndt at frygte sengetid, for forud venter timers venten på, at du falder hen.

Det er fristende at bruge sovepiller, men det er ikke altid den bedste løsning og nu viser undersøgelser, at en kop mælk og nogle paranødder kan hjælpe dig, skriver Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Får du for meget snolder? Se hvorfor nødder er et super alternativ til den usunde kost

Snup en aftensnack

Forskerne bag undersøgelsen har nærstuderet mere en 4500 voksne menneskers søvn-mønstre og er kommet frem til, at spiser du en håndfuld paranødder og drikker et glas mælk ved sengetid, så vil din søvn blive meget bedre.

Den store paranød er egentlig et frø, der stammer fra Sydamerika og særlig fra Bolivia og Brasilien. Den kaldes på engelsk "Brazil Nut" og bliver derfor ofte også nævnt under dette navn.

Selve paranødden er meget fed og er kendt som en af de nødder, der hurtigt harskner eller udvikler aflatoksiner, et giftstof, som kommer af mug i nødden. Det er derfor en god idé at opbevare dem i fryseren og ikke lade dem ligge for længe.

LÆS OGSÅ: Gaab! Sidder du og hænger, så tjek om du mangler søvn og hvad du kan gøre ved det

Men nu er der også en god grund til at få dem spist, især hvis du lider af søvnbesvær. Nødden er fyldt med selen og kalium og sammen med den calcium-rige mælk er det opskriften på en sund søvn.

Mindre brug af medicin

En af forskerne bag undersøgelsen, Doktor Michael Grandner fra Pennsylvania Universitet, mener, at disse resultater åbner op for endnu flere muligheder, der kan mindske brugen af søvnmedicin:

-Disse resultater peger mod potentielle naturlige og fornuftige løsninger på søvnproblemer. Selv om der stadig er vigtigt arbejde at gøre indenfor feltet og der skal kigges på årsag og virkning, så er der masser af forskning der peger på, at ikke medicinske tilgange kan være nyttige.

LÆS OGSÅ: Sover dit barn for lidt? Så er det i fare for at blive tyk, men det kan du nemt rette op på

Han mener endda, at der generelt kigges alt for lidt på, hvorvidt folks søvnproblemer kan stamme fra de ting, de spiser i løbet af dagen:

-Betydningen af kost er ofte overset, når det kommer til at kigge nærmere på den her slags problemer.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-