Maria: Sådan har jeg smidt 31 kilo siden januar

26-årige Maria Mogensen havde længe været en stor pige – og haft det fint med det. Men da hendes lille datter i januar skulle opereres, og Maria ikke kunne passe operationstøjet, indså hun, at hun måtte tabe sig. Da vejede hun 124 kilo. Ved at lægge sin kost om, motionere – og dele det hele på Facebook – er hun allerede nået ned på 93 kilo

I årevis havde Maria været en stor pige. Selv om hun i folkeskolen var blevet drillet med det, og selv om hun udmærket vidste, at hun var blevet alt for stor, gjorde hun ikke noget ved det. Hun nægtede at skamme sig over sin vægt, hun havde det fint med sig selv – og hendes kæreste Mikkel elskede jo hende, som hun var.

LÆS OGSÅ: Niels og konen tabte sig 304 kilo

 

For stor

Alt ændrede sig imidlertid, da Maria i fjor blev mor. Hendes datter Carmens mavesæk var vokset til luftrøret i stedet for spiserøret, og for at redde hendes liv var lægerne nødt til at operere. Flere gange.

Under den niende operation, den 1. januar i år, var Maria med sine 124 kilo blevet så stor, at hun ikke kunne passe operationstøjet.

– Da kunne jeg godt se, at hvis jeg skulle være der 110 procent for min datter, skulle der ske et eller andet, fortæller Maria, som måler 172 centimeter.

 

Hjælp på Facebook

Den 26-årige Fynbo, som lige nu læser hf-enkeltfag med en ambition om at søge ind på sygeplejerskolen, vidste, at det ville blive en udfordring at tabe sig.

Derfor oprettede hun en Facebook-side under navnet ”Følg mit vægttab fra 124 – 80 kg” – dels så hun ikke hele tiden skulle forklare venner og bekendte, at hun havde valgt at lægge sin livsstil om, men også for at holde motivationen ved lige.

Og så gik hun ellers i gang med at tabe sig.

 

Taber sig med rekordfart

I løbet af de første fire måneder tabte hun sig 6,2 kilo i fitnesscentret. Det var langt fra nok, så Maria begyndte i maj hos en coach i Otterup for at få lagt sin livsstil om.

Og så gik det pludselig stærkt. Ved at spise mindre – og mere varieret og sundt – har den kønne pige tabt sig med rekordfart.

LÆS OGSÅ: Jette tabte sig 70 kilo trods madmisbrug

 

Måske 5-10 kilo mere

– Lige nu er jeg nede på 93 kilo, så jeg mangler 13 for at nå mit mål på 80 kilo. Måske snupper jeg 5 eller 10 kilo mere. Det betyder ikke noget – det handler om, at jeg har det godt med mig selv, siger Maria, som tillægger sin Facebook-side en stor del af æren for, at hun har kunnet holde motivationen ved lige.

Du kan se hendes Facebook-side her.

 

I Ude og Hjemme nr. 39, 2015, som udkom onsdag den 23. august, kan du læse meget mere om Marias vægttab og blandt andet se, hvad hun typisk spiser i løbet af en dag.