Marianne skal fedmeopereres

Vægten havde sneget sig op på 145 kilo. Selv om Marianne er en stor pige på hele 180 cm, er hun godt klar over, at hun vejer alt for meget. Det skal en fedmeoperation rette op på.

Foto: Privatfotos

Siden jul har 34-årige Marianne Nilesen fra Horsens har hun gjort sig klar til en gastric bypass-operation. - Jeg kunne godt være blevet opereret på et privathospital for længe siden, men jeg ville gerne have lidt betænkningstid. Og jeg tænker stadig, siger 34-årige Marianne Jensen fra Horsens.

Hendes forberedelse til operationen har bestået af langt mere end bare en slankekur. - Det er jo farligt. Operationen kan gå galt, man kan dø af den. Og jeg har to små piger, siger hun.

Statistikken fra USA viser en dødelighed på 0,5 pct. ved en gastric bypass-operation. Så Marianne har taget det drastiske skridt og har skrevet afskedsbreve til sine piger, sin mand René og sine forældre.

Afskedsbrevene
- Det var hårdt. Dér gik det virkelig op for mig, at jeg kan dø af det her. Jeg brugte en dag på det, mens jeg var alene hjemme. Jeg stortudede, mens jeg skrev, fortæller hun. Har skrevet afskedsbreve René, 36 år, er den eneste, der ved, hvor brevene ligger. De må kun åbnes, hvis det værste skulle ske. - Jeg vil ikke smide dem væk efter operationen, for der kan jo ske noget andet. Jeg har hørt om en, der døde et år efter operationen, så brevene bliver liggende i nogle år, siger hun.

- Det er vigtigt for mig, at pigerne forstår, hvorfor jeg gør det her. Selv om jeg selvfølgelig slet ikke har lyst til at komme væk fra mine små piger, siger hun. Marianne har vejet fordelene og ulemperne op mod hinanden. - Vil man helst dø, mens man prøver, eller dø af, at man ikke prøver, siger hun og afviser, at en operation er den nemme løsning.

Sygdom gør motion vanskelig
Marianne er nemlig hæmmet af sygdom. Hun har et forhøjet tryk i hovedet, som giver hende hovedpine, og til tider får hun anfald, så hun ikke kan holde ud at være til. Sygdommen forhindrer hende også i at dyrke motion, så hendes forbrænding er formentlig helt i bund. - Jeg kan godt gå en tur på en time, men så er det også det eneste, jeg kan i fire dage, siger hun.

Før i tiden var hun ellers en aktiv pige. Hun og manden René tog på cykelferier sammen, inden de fik børn. De har cyklet Danmark tynd. Cyklen var en helt naturlig del af Mariannes hverdag, men sygdommen satte en stopper for det. Den var også grunden til, at hun mistede sit job som pædagog. Hun håber, hun kan komme tilbage til arbejdsmarkedet igen, når hun har tabt sig.

- Jeg gider ikke være syg mere. Ja, det har jeg sådan set ikke gidet længe. Jeg håber, jeg får et bedre liv, at hele familien får et bedre liv, siger hun. Selv om hun kun lige er fyldt 34 år, er hun allerede begyndt at få problemer med ryggen, og hun frygter for sine knæ, og hjertet har en tendens til at hoppe et par slag over. Og energi har hun heller ikke meget af. - Alle kan regne ud, at når man har sådan en kæmpe krop, så har man ikke meget energi, siger hun ærligt.

Gift i smug
Lørdag den 30. april- på Mariannes 34-års fødselsdag.- blev Marianne og René gift i al hemmelighed. Gæsterne var inviteret til fødselsdag herhjemme, og så fik de sig en overraskelse. Men jeg vil nu gerne have et rigtigt kirkebryllup og en stor fest med et rigtigt band engang, siger Marianne. Parret valgte at blive gift for at sikre hinanden. Nu handler det om at sikre fremtiden.

- Jeg skal ned på 128 kilo inden operationen. Jeg mangler kun tre kilo, så det skal jeg nok nå med Nupo og power-suppe. Jeg håber at tabe mig 45-50 kilo, siger Marianne. Hun får hjælp af en diætist fra Århus Sygehus, hvor hun skal opereres, og fra diætist Lone Sehested Severinsen fra Slankeklubben. Lone er ekspert i at vejlede patienter, der har gennemgået en fedmeoperation. Men Marianne har manglet svar på en masse spørgsmål om, hvordan operationen er før, under og efter. Det råder hun nu bod på ved selv at blogge ærligt og lige fra hjertet gennem hele forløbet.

Følg Marianne på Facebookgruppen Mariannes fedmeoperation

Er du også blevet fedmeoperet? Slankeklubben kan hjælpe dig!!