Matematik Kuren: Nu er app’en her

Hundredvis af kvinder og mænd fra hele landet har kastet sig over Matematik Kuren, og de melder om vægttab på 3, 7 og helt 10 kilo på blot en måned. Nu har opfinderen, professor Jakob Stoustrup lavet en app, som gør det hele meget nemmere.

Matematik Kuren har taget Danmark med storm. På facebook har over 5000 mennesker samlet sig i grupper, der hjælper hinanden igennem det matematiske vægttab, og nu bliver det hele blevet meget nemmer: App’en er kommet.

Den nye app til Matematik Kuren

Hvis matematik ikke er din stærkeste side, så fortvivl ikke. Den nye app fra opfinderen selv, professor Jakob Stoustrup, guider dig blidt igennem vægttabet.

Du skal selvfølgelig begynde med at veje dig og skrive, hvor meget du gerne vil tage dig og over hvor længe. Der anbefales et vægttab på 100 gram om dagen for kvinder og 200 gram for mænd.

Matematik Kuren: Professoren testede sin egen kur

Du kan også få hjælp på Facebook, hvor der findes flere grupper. Både Jacob Stoustrup, hans datter og andre flinke mennesker er behjælpelige. De største grupper er: ”Matematisk vægttab 2017”   og ”Matematikkuren”.

Til sammen har de mere end 5000 medlemmer

Jakob Stoustrup har desuden lavet en hjemmeside, som svarer på de mest populære spørgsmål til kuren.

Bliver drillet

Professoren selv er overvældet af interessen for hans kur, som han i første omgang testede på egen krop. Han tabte sig 7,4 kilo på 31 dage.

- Jeg bliver efterhånden genstand for en blid omgang voksenmobning på min arbejdsplads, men jeg plejer at svare, at en del danskere har været på forsiden af Science og Nature, men meget få forskere har været på forsiden af både Ude og Hjemme og Familie Journal, fortæller han til videnskab.dk.

- Jeg har haft det lidt blandet med, at det skulle være en vægtreguleringsmetode, der blev knyttet til mit navn og ikke min, synes jeg selv, fremragende forskning, siger Jakob Stoustrup.

Tab dig ved at tage billeder af din mad

Han er professor på Institut for Elektroniske Systemer ved Aalborg Universitet. Hans arbejde handler stærkt forenklet om at holde øje med, hvad et system gør, og skrue op eller ned for inputtet for at få det ønskede output. Det er faktisk raketvidenskab, og det er Jakob rigtig god til.

- Det gik op for mig, at metoderne, jeg bruger i mit arbejde, passede som hånd i handske til en slankekur, fortalte han til Ude og Hjemme.

På trods af drillerierne er han glad for alt den opmærksomhed, Matematik Kuren har fået.

- Men jeg må da sige, at det gør et vist indtryk på mig, at så utroligt mange er glade for den og skriver, at det har ændret deres liv på en positiv måde, siger han til videnskab.dk.

Slank med Sense: Yoyo-vægtens mester blev slankedronning

App’en: WeightCtrl

iPhone: Hent app’en WeightCtrl i App Store. Det er Jakob Stoustrup, der har lavet den.

Indtil videre har omkring 1500 mennesker hentet den.

Android: En app til Android-telefoner er også på vej.