Minus 52 kilo med LCHF

Fabrina fra Fåborg kan notere et vægttab på over 52 kilo, og på intet tidspunkt har hun fået under 2000 kalorier om dagen. Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi hun har fået ganske få kulhydrater og en masse fedt og grønt. For Fabrina er LCHF en livsstil.

– Det var faktisk min mand, der startede det hele, fortæller Fabrina.

Michael, Fabrinas mand, havde læst om LCHF, Low Carb High Fat, på nettet. Sådan ville han gerne have, at de skulle leve. Her kunne de få æg med bacon til morgenmad og bøf bearnaise til aften, og så tabte man sig ovenikøbet. Fabrina købte to bøger af Madbanditten, Jane Faerber, som har Danmarks største blog om LCHF. Hun læste dem i weekenden, købte ind og gik i gang.

– Min mand kom selvfølgelig aldrig i gang, siger hun og smiler. Men det kærlige puf fra Michael var lige, hvad hun selv havde brug for.

– Jeg skulle lige vænne mig til at få grøntsager om morgenen. Men i dag kan jeg slet ikke forstå, at hele verden ikke er på denne kur. Tænk at spise spejlæg med bacon til morgenmad i stedet for at pine sig selv med yoghurt med 0,01 procent fedt, siger hun.

58-årige Fabrina Myllerup fra Fåborg blev for tyk, da hun var i starten af 30'erne. Hun fik en psykisk nedtur, og på blot et år tog hun 30 kilo på. Vægten kulminerede i år 2000 med 135 kilo.

Mange års fedme inden LCHF

Men Fabrina bryder sig ikke om at tænke på den tid. For selv om hun er en stærk kvinde, var der alt for meget, hun måtte stå model til.

”Har du slugt en pakke gær” og ”din fede kælling” er blot nogle af de modbydeligheder, hun måtte lægge øre til.

Fabrinas knæ blev også slidt af de mange år med svær overvægt. Ved vintertid for fire år siden måtte hun leje et par krykker, og lige inden hun begyndte at tabe sig, indstillede hendes læge hende til en operation. Det blev dog aldrig nødvendigt, for så begyndte Fabrina at tabe sig massivt. I dag mærker hun intet til knæet, selv om hun både cykler, går lange ture og spiller tennis 10 timer om ugen.

Læs også: Kom godt i gang med LCHF - læs principperne om kuren her

Rigelig mayonnaise

Overgangen til LCHF var dog ikke udelukkende en dans på roser. Fabrina vejede 122 kilo, da hun begyndte i august 2014.

– Det var hårdt i starten. Fysisk havde jeg det rigtig dårligt. Jeg var dødtræt, og jeg var så tørstig den første måned, at jeg ikke kunne slukke min tørst, fortæller hun.

Fabrina byttede light-produkter ud med smør og fløde. Og hvor hun før elskede sukker og nærmest kunne leve af brød, skulle hun nu spise grøntsager, kød og en masse fedt.

Da først Fabrina var startet på kuren, begyndte vægten at falde. Fra 1. august til jul havde hun tabt sig 13 kilo, og hun fortsatte ufortrødent. Et år og 10 måneder senere nåede hun sit mål: Minus 45 kilo.

Gennem hele forløbet spiste hun store, solide måltider med rigeligt af sin hjemmelavede mayonnaise.

– Min morgenmad er et helt ritual. Den ligner et festmåltid med spejlæg, hjemmerørt mayonnaise, stegt skinke, chiagrød og low carb-knækbrød med tandsmør. Man sulter jo ikke, siger hun med et smil.

Se også: Louise smed 13 kilo på 8 uger med Keto-kuren

Liberal LCHF’er

Faktisk fik Fabrina hele 2800 kalorier om dagen i starten, og på intet tidspunkt under sit vægttab har hun fået under 2000 kalorier om dagen, hvilket er det normale behov for kvinder, der ikke skal tabe sig.

Siden har hun tabt sig endnu mere, for hun lever stadig med få kulhydrater og rigtig meget fedt. Minus 52,7 kilo siger vægten i dag.

– Det sværeste har været ferierne, fortæller Fabrina.   – Jeg ville følge kuren slavisk i starten, og det kunne næsten ødelægge en ferie. Nu har jeg besluttet, at maden ikke skal bestemme. I Paris spiser man altså flutes og croissanter, og på en italiensk restaurant spiser jeg pizza.

Man kan godt være liberal LCHF’er og bestemme sig for, at der er plads til lidt chokolade, bær, græsk yoghurt og rodfrugter hist og her. Og det har Fabrina gjort.

I dag navigerer hun fornuftigt blandt alle livets fristelser. Lige nu nyder hun sin nye livsstil, mens hun giver sig selv lov til at leve. Om lørdagen til tennis bliver der serveret rundstykker, og dem tager hun gerne et af, selv om det er forbudt på LCHF.

Vil du vide mere om LCHF-kuren?

I denne uges Ude og Hjemme får du:

  • Madplan
  • Opskrifter
  • Indkøbsliste
  • Guide og tip
  • Energiberegning

Læs også: Slank med 5:2 Kuren: Jeg har aldrig haft det bedre