Sæson i september

Få en oversigt over månedens grønsager, frugt og fisk/skaldyr

Foto: All Over Press

Vi hører ofte at vi skal spise efter hvad årstiden har at byde på. Men, hvorfor er det så meget oppe tiden, og hvorfor er der så meget fokus på dette emne? Der er tre vigtige faktorer der spiller ind, som i den grad taler for, at vi skal gøre netop det.

Variation
Lader du dine måltider være inspireret af årstidernes skiftende udbud, får du helt naturligt større variation på din tallerken. På den måde undgår du også at forfalde til at bruge de samme råvarer uge efter uge året rundt.

Smag, sundhed og pris
Varieret kost er sund kost. Når du spiser årstidens frugt, grønt og fisk/skaldyr får du de friskeste råvarer, som har den bedste smag og en naturlig høj næringsværdi. Frugt og grønt, der får forlænget deres naturlige sæson ved at ligge på kølelager, mister både smag og sundhed. Årstidens råvarer er oftest billigst når de er i sæson, så det argument er i den grad noget der kan mærkes i pengepungen.

Læs også: Sådan holder du dig mæt

Miljø
Dansk dyrket frugt og grønt har kort vej fra jord til bord. Så jo mere af sæsonens danske råvarer, du spiser, jo mindre frugt og grønt skal transporteres til Danmark fra udlandet. Det skåner både miljøet og klimaet. Råvarer, der kan fås uden for deres naturlige sæson, har som regel ligget på kølelager siden høst, og det er også en stor energisluger.

Der er for mange gode argumenter, der taler for at spise efter sæson, så det er bare om at komme igang og lade sig inspirere af hvad naturen har at byde på.








































Meld dig ind i Ude og Hjemme Slankeklubben idag og bliv en del af fællesskabet...