Slank dig med LCHQ

LCHQ er kuren for dig, der gerne vil tabe dig, leve sundere og have mere energi. Kuren er baseret på enkle kostråd, hvor der også er plads til kulhydrater.

Vi kender LCHF – kuren, hvor du skal skære ned på kulhydraterne og skrue op for fedtet. Men den svenske ernæringsfysiolog Fredrik Paulún har nu introduceret svenskerne for lillesøsteren til den populære kur – nemlig LCHQ.
LCHQ står for Low Carb High Quality – og F’et, det vil sige fedtet, er skiftet ud med et Q, altså kvalitet.

Der er tale om en mere moderat low carb-kost, hvor 20 procent af de kalorier, du spiser, må komme fra kulhydrater, hvilket passer rigtig godt til vores livsstil i Danmark. Spiser du efter den strikse udgave af LCHF, er mængden af kulhydrater meget mindre - og det er også det, der får mange til at give op efter et stykke tid. Med LCHQ er det altså tilladt så længe, der er tale om de grove af slagsen.

Gode kulhydrater på LCHQ:

  • Grønsager
  • Rodfrugter
  • Nødder og frø
  • Frugt og bær (med måde)
  • Små mængder bulgur, brune ris, guinoa

Du skal stadig have fedt og proteiner, så du bliver ordentlig mæt og holder blodsukkeret stabilt. Men fedtet skal komme fra de sunde fedtstoffer.

 

I denne uges blad kan du læse meget mere om LCHQ, og om hvad du må spise og ikke spise. Du får også en stribe opskrifter, så du nemt og hurtigt kan komme i gang.