Slank med ketchup

Skal du tabe nogle kilo, så er der ingen grund til at droppe ketchup.

Ketchup nydes af de fleste i ganske små mængder og kun i ganske bestemte sammenhænge. Men nogle spiser ketchup næsten dagligt og måske i ret store mængder.

I forhold til vægttab er det svært at spise for meget ketchup, da det overvejende består af tomater, vineddike, sukker, salt og krydderier og derfor ikke giver så mange kalorier. Almindelig ketchup indeholder 100 kalorier pr. 100 g (dog med lidt variation fra mærke til mærke), så det er næsten umuligt at spise for meget af det, selv om du skal tabe dig. De fleste vil næppe spise mere end en halv deciliter, så det vil ikke kunne vælte kalorieregnskabet.

Da ketchup også er en god smagsforstærker, kan det godt anbefales, at den anvendes jævnligt. Alle ved, at den kan bruges som dip til forskellige retter.


Læs også: Motion du har tid, plads og råd til


Du får her et par bud på, hvor ketchup ellers vil gøre sig godt.

  • Ketchup smager godt i en karrysauce. 1spsk. ketchup sammen med karry, løg og æble fremhæver smagen af karry.
  • Ketchup er god at bruge, når du laver thousand island-dressing. Et magert surmælksprodukt smagt til med ketchup, salt, peber og lidt sukker - og du har din egen version af den dejlige dressing.
  • Prøv at marinere dit kød til grillen i en blanding af ketchup, masser af hvidløg, lidt balsamicoeddike og salt. Både kylling, kalkun og svinekød vil løftes væsentligt med denne marinade.

Læs også: Sådan får du vand nok


Meld dig ind i Ude og Hjemmes slankeklub i dag!