Effektiv lynkur: Conny tabte 2,6 kilo på suppekuren

Nemt og velsmagende. Sådan lyder Conny Laursens dom efter at have testet Ude og Hjemmes suppekur i tre dage. Hun følte ikke sult undervejs og havde ingen problemer med at modstå fristelser. Lynkuren vil hun bruge som en kickstart til at komme endnu længere ned i vægt.

Efterløn og corona-nedlukning er en uheldig cocktail, hvis man gerne vil opnå et vægttab.

Det kan Conny Laursen fra Gladsaxe skrive under på. Pludselig var der alt for god tid til at bage boller og hygge sig med lækker mad, og det kunne ses på vægten. Derfor meldte Conny sig til at afprøve Ude og Hjemmes velsmagende suppekur, der på blot tre dage kickstarter et vægttab.

– Det var nogle store portioner med masser af kød og grøntsager, som mættede godt, og så smagte suppen dejligt. Jeg var ikke sulten på noget tidspunkt, og jeg tror, alle kan blive mætte af de kæmpe portioner, siger Conny, der er 64 år og bor sammen med sin mand Gunner.

Conny havde ellers ikke de bedste forudsætninger for at følge suppekuren, da hun kort før start var blevet corona-vaccineret og “havde alle de bivirkninger, man kan få”. Det betød, at det kun blev til en enkelt gåtur under kuren, hvor Conny normalt er ude at gå hver dag og et par gange om ugen går en længere tur sammen med en veninde.

– Men jeg klarede det, og jeg har slet ikke haft lyst til at spise andet undervejs, fordi jeg har været mæt hele dagen. Det er nemmere at falde i, hvis man er småsulten, siger hun.

Nem at følge

Og vægten taler også sit tydelige sprog. 2,6 kilo har Conny tabt under kuren.

– Jeg er rigtig glad og har fået mod på at smide de næste kilo, for jeg vil gerne ned omkring de 60 kilo, for dér har jeg det godt. Så nu fortsætter jeg med at tænke over, hvad jeg spiser, siger Conny.

Suppen er kogt på kylling, porrer, rodfrugter og krydderurter og serveres med bacondrys og lunt brød. Conny tilberedte en stor portion suppe, så der var nem frokost og aftensmad til de tre dage.

– Opskriften var nem at følge. Jeg hældte suppen i seks bøtter og stillede dem i køleskabet. Så var det nemt at tage en ud og varme den i mikrobølgeovnen, siger hun.

Til morgenmad kunne hun vælge mellem en lækker smoothie med ananas, mynte, æble, honning og frisk chili eller brunch-æg med bacon og asparges. Conny prøvede dem begge.

– Smoothien var fantastisk, så den kunne jeg godt finde på at fortsætte med, og æggeretten var også dejlig, siger hun.

Fik nye knæ

Conny har kæmpet med vægten i mange år, ligesom hendes mor og søstre.

– Det er nok genetisk, men det handler også om, hvad man putter i munden, og jeg ved jo godt, hvad jeg må spise, og hvad jeg ikke må, siger Conny.

Hun har prøvet et utal af kure, hvor hun tabte sig for at tage det hele på igen, når kuren sluttede. Til sidst endte vægten på 99 kilo.

– Jeg havde det dårligt med at veje for meget. Det gik ud over mine knæ og hofter, og jeg brød mig ikke om at se billeder af mig selv, fortæller hun.

Conny har fået nye knæ på grund af overvægten, og i november 2012 fik hun foretaget en gastrisk bypass-operation.

– Efter operationen kunne jeg ikke spise ret meget, og jeg tabte mig meget hurtigt. Jeg tabte mig så meget, at jeg ikke længere syntes, at det var pænt, for knoglerne stak ud, men det var svært at styre, fortæller Conny.

Vægten fandt dog et mere naturligt leje, og med årene begyndte den at kravle opad igen. I oktober 2019 gik Conny på efterløn fra sit arbejde i Kvickly, og så gik der for meget hygge i hverdagen med god morgenmad, lækker frokost og en kage til kaffen.

På vægten hver uge

– Da jeg gik på arbejde, havde jeg ikke problemer med at holde vægten, men efter jeg kom hjem, blev det weekend hver dag. Når man bager 24 boller, og vi kun er to mennesker til at spise dem, så kan det godt gå lidt heftigt for sig, griner Conny.

Hun elsker at bage, og ofte ryger der boller eller brød i ovnen.

– Jeg kan sagtens undvære slik og chokolade, men brød er min last, og hvis jeg skal tabe mig, skal jeg holde mig fra det. Jeg tager på, hvis jeg spiser hvidt brød hver morgen, fortæller Conny.

Hun plejer at veje sig hver torsdag, og resultatet skriver hun ned, så hun kan holde øje med, at vægten ikke stikker helt af.

– Det tal på vægten betyder utrolig meget. I dag kunne jeg skrive 67,7 kilo, og det var skønt. Jeg synes, alle skal prøve suppekuren. Jeg skal i hvert fald prøve den igen, smiler Conny.

Få opskrifterne til suppekuren

Med ugens Ude og Hjemme kan du selv prøve suppekuren i 3 dage. Bladet er på gaden fra den 26. maj 2021!