Stil den lille sult med knækbrød

Hvis du gerne vil tabe dig, men sommetider kan føle dig lidt småsulten, så er knækbrød vejen frem.

Foto: Colourbox

Hvis du gerne vil tabe dig, men nogle gange kan føle dig lidt småsulten, så er knækbrød vejen frem. Det handler om at vælge det grove af slagsen - gå efter 15% kostfibre eller derover. Spis det især som mellemmåltid og med eller uden pålæg.

Knækbrød bages som tynde, flade flager, der gives et fintmasket hulmønster ved hjælp af en pigget kagerulle. Det bages ved høj varme i kort tid, og derefter bliver det tørret. Da det færdige brød indeholder mindre end 10 % vand, er knækbrødets holdbarhed meget lang. Hvis man opbevarer det tørt, kan knækbrødet derfor være en vigtig del af madforrådet. Før man havde konserveringsmidler, var brødets lange holdbarhed meget afgørende i ældre tid.

Læs også: Alternativer til smør

Knækbrød bages ofte af fuldkornsrugmel, og det fås både groft og fint, og man kan også finde noget med andre melsorter og forskellige smagsvarianter. Brødet leveres både i firkantede og runde former, de sidste ofte med et hul i midten.

Det kan godt lade sig gøre at bage sit eget knækbrød, men det meste knækbrød laves industrielt. Hvis man vil bage sit eget, er den specielle, piggede kagerulle et godt hjælpemiddel, men den er ikke et must. Til gengæld skal du huske kerner og fuldkorn.

Velbekomme!

Læs meget mere om Slankeklubben og meld dig ind her!