Tine tabte 16 kilo

Efter to graviditeter tæt på hinanden og et liv med arbejde, studie og børn, havde Tine svært ved at slippe af med de overflødige kilo. Hun manglede motivationen og noget, som kunne holde hende til ilden: - Jeg manglede lige det sidste skub, fortæller Tine.

Foto: Bo Lynge og privat

Hos Slankeklubben fik Tine det skub, hun havde behov for, samt en masse værktøjer, der har gjort det nemmere for hende at tabe sig.

- Det at kunne taste sin mad ind i et kostnotat og beregne kalorier for derefter at se, hvordan vægten falder, det giver mig motivation.

For Tine har det også haft stor betydning, at hun hele tiden har kunnet se de mål, hun har sat sig, fordi de pludselig virker håndgribelige, når man kan se tallene sort på hvidt.

- Det er dejligt at se en vægtkurve, der bare går ned og ned og ned - det er nok det, der har motiveret mig allermest i hele processen, fortæller Tine og fortsætter:

- Da jeg blev medlem af Slankeklubben, havde jeg to små børn, en pige på to år og en dreng på ni måneder, så det var nemt og overskueligt at taste dagens måltider og resultater ind på sitet om aftenen, når de var blevet puttet. Dermed havde jeg dagens indtastning i sigte hver dag, og jeg blev derfor nødt til at spise efter min kostplan og motionere, for at kunne taste resultater ind, som jeg var stolt af!

For Tine har der været mange fordele ved at være medlem af Slankeklubben. En af dem har selvfølgelig været, at hun føler sig bedre tilpas efter at have tabt sig. Familien synes, hun har klaret det flot, og som Tine påpeger:

- Det kommer også dem til gode, at jeg er glad og har det godt. Jeg går jo for eksempel ikke længere rundt og er sur over, at jeg ikke kan finde noget pænt tøj eller mangler energi til hverdagen.

Ud over gevinsten ved at have tabt sig, har Tine fået en god slankeveninde. Gennem Slankeklubben har hun mødt en af de andre brugere, Pernille, der ifølge Tine har haft stor betydning for Tines succes.

Tab 10 kilo inden sommerferien - læs mere og meld dig ind i SlankeKlubben her!

Fik en slankeven
- Jeg mødte Pernille, fordi vi var medlem af den samme gruppe, fortæller Tine. Vi passer bare så godt sammen på alle måder. Vi er på samme alder, har begge to børn, samme mål i forhold til vores vægt, og så startede vi samtidig og har været igennem de samme ting. Vi deler at være i den samme situation, og når en af os er væk fra Slankeklubben, så sender den anden lige en e-mail med motivation og et kærligt spark, forklarer Tine.

Venskabet med Pernille har givet Tine en helt ny motivation i kampen mod kiloene. I forløbet med at tabe sig har det været vigtigt for Tine at finde frem til årsagerne til hendes overvægt.

- Mærk efter, hvorfor du spiser. Hvis man kan lære sig selv at mærke det, så er man kommet langt.

Ønsker man at tabe sig, er det ifølge Tine generelt vigtigt at lytte til sig selv og sætte mindre delmål, som er realistiske. På den måde får man lettere nogle succesoplevelser, som kan motivere og holde gejsten oppe.

Tine forklarer samtidig, at man skal huske at være god ved sig selv, og fortæller, hvordan hun har belønnet sig selv, når hun har nået sine delmål:

- Jeg har lavet en pakkekalender til mig selv, forklarer hun. Når jeg når mine delmål, må jeg få en gave. Det kan være ting som for eksempel en taske eller et bladabonnement. Alle sejre tæller! Er jeg inde i en hård periode, så kan målet være blot at tabe et halvt kilo. Slankeklubben har også hjulpet hende til at komme i gang med at motionere.

Lav en lækker og sund blåbærtrifli

Motivationen er stor
- Før jeg blev medlem af Slankeklubben, bildte jeg mig ind, at jeg ikke havde tid til motion. Det er en prioritering, og nu træner eller løber jeg tre-fi re gange om ugen og kan slet ikke undvære det.

I dag løber Tine fem til ti kilometer flere gange om ugen og har sammen med sin mor og søster startet en motionsklub.

- Vi har oprettet en lukket gruppe på Facebook med et pointsystem, hvor vi hver især får point for den motion, vi udfører. Jeg får for eksempel ét point pr. kilometer, jeg løber, og halvandet point pr. kilometer, hvis jeg løber med baby-joggeren. Efter hver måned tæller vi point sammen, og taberen skal så betale tre gange differencen mellem sine egne og vinderens point og sætte pengene ind på en specialoprettet konto. Når vi en dag har penge nok på fælleskontoen, skal vi alle tre ud og lave noget sjovt - og det får vores motivation til at stige gevaldigt, siger Tine, der fortsat kæmper for at nå sit mål.

- Der er fem kilo endnu, og motivationen er heldigvis stor.